175 kilo 500 gram ağırlığında tulum peyniri bastı
Karaman'da bir üretici, Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için 175 kilo 500 gram ağırlığında tulum peyniri bastı. Üretici bu yolla, bölgedeki peynirciliğin tanıtımına katkı sağlamayı amaçlıyor.
Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı Karaman'da, hayvanlardan sağılan süt, en yaygın olarak peynir yapımında kullanılıyor.
Peyniri saklamanın en kolay ve geleneksel yolu ise keçi ve koyun derilerine basmak.
40 yıldır tulum peyniri imal eden işletmenin sorumlusu Mustafa Fidanboy, keçi derisine 2 bin 200 litre süt kullanarak tulum peyniri bastı.
Devasa tulum peynirini görenlerse şaşkına döndü.
Fidanboy, bu dev tulum peynirle Guinness Rekorlar Kitabı'na girebilmek için başvuruda bulundu.
Başvurunun kabul edilmesi halinde en büyük hayalini gerçekleştirmeyi amaçlayan Fidanboy, bölgedeki peynirciliğin tanıtımına katkı sağlamayı hedefliyor.
ulusalkanal.com.tr