Dünya Bankası'ndan 'kalıcı hasar' uyarısı

Dünya Bankası, Kovid-19 sonrası için "kalıcı hasar" uyarısı yaptı. Küresel Ekonomik Beklentiler Raporu'nda, potansiyel üretimle iş gücü verimliliğinin azalabileceği belirtildi. Tahminler İngiltere’de verilere yansıyor…

Dünya Bankası'ndan 'kalıcı hasar' uyarısı

Dünya Bankasının Küresel Ekonomik Beklentiler Raporu'nun analitik bölümleri yayımlandı. Raporda, Kovid-19 salgınının küresel ekonomiye ciddi bir darbe indirdiğine işaret edildi.

Zayıf sağlık sistemine sahip gelişmekte olan ülkelere de işaret edildi. Ticaret, turizm ve ihracat noktasında zorluk yaşayacağına dikkati çekildi. Raporda, enerji ihraç eden ülkelerin halk sağlığı krizinin yanı sıra petrol gelirlerindeki düşüşle mali pozisyonlarının kötüleştiği aktarıldı.

Koronavirüsün etkisi somut verilere de yansıyor. Salgın nedeniyle İngiltere'de 8,7 milyon kişi izne çıkarıldı. Bu da iş gücünün 4'te 1'ine tekabül ediyor.

Veriler, İngiliz hükümeti tarafından açıklandı. Ülkede sadece geçen hafta 300 bin kişi daha izinli olarak kayıtlara geçti.

Şirketleri tarafından izin verilen 8 milyon 700 bin kişiye devlet destek sağlıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle çalışamayacak olanların maaşlarının 2 bin 500 sterline kadar olan bölümü karşılanıyor.

İngiltere'de ayrıca, salgının ekonomik etkileri ile mücadele kapsamında şirketlere 31 milyar sterlin hacminde devlet destekli kredi imkânı sunuldu.

ulusal.com.tr

dünya bankası