Dört gün sürecek İngiltere ziyareti başladı

Çin Cumhurbaşkanı Şi Cinping, Kraliçe 2'inci Elizabeth'in daveti üzerine dört günlük İngiltere ziyaretine başladı. İki ülke arasında içinde nükleer santral projesinin de yer aldığı 40 milyar dolara yaklaşan yatırım anlaşmaları imzalandı.

Dört gün sürecek İngiltere ziyareti başladı

Çin Cumhurbaşkanı Şi Cinping’in dört gün sürecek İngiltere ziyareti başladı.

Şi, ilk günkü temasları kapsamında İngiltere Başbakanı David Cameron’la bir araya geldi. İki ülke arasında 40 milyar dolara yaklaşan yatırım anlaşmaları imzalandı. Anlaşmalar arasında Hinkley Point’te yapılacak 1,8 milyar poundluk nükleer santral ile hızlı tren gibi dev projeler de bulunuyor.

İngiltere Kraliçesi 2'inci Elizabeth, on yıl sonra ilk kez resmi bir ziyaret için ülkesine gelen Çin lideri onuruna Buckingham Sarayı’nda bir akşam yemeği verdi.

Elizabath yemekte yaptığı konuşmada, Çin ve İngiltere arasındaki ilişkileri gerçek anlamda bir ‘küresel ortaklık’ olarak nitelendirdi. Şi de iki ülke arasındaki ebedi dostluğun İngiltere ziyaretiyle daha ileriye taşınacağını belirtti.

Şi’nin İngiltere parlamentosunda Lordlar Kamarası üyeleri ve milletvekilleriyle bir araya gelmesi bekleniyor. Çin Cumhurbaşkanı, başkent Londra’dan sonra Manchester’ı da ziyaret ettikten sonra 23 Ekim’de ülkesine dönecek.

ulusalkanal.com.tr