BDDK açıkladı! O işlemi yapanlara 1 gün valör uygulanacak

Piyasadaki spekülatif ataklara karşı ikinci adım atıldı. Doların ardından altına da bir gün kuralı getirildi. Artık 100 gram ve üstü altın alımı, bir gün içinde yapılamayacak. Kararı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, verdi.

BDDK açıkladı! O işlemi yapanlara 1 gün valör uygulanacak

Önce dolar şimdi de altın…Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Türkiye ekonomisine koruma kalkanını güçlendiriyor. Bir adım daha atıldı. Hedefte spekülatif ataklar vardı.

Yarından itibaren 100 gram ve üzeri altın alımına 1 gün valör uygulanacak. Yani işlem yapmak isteyenler 1 gün boyunca beklemek zorunda kalacak. Açıklamayı BDDK yazılı olarak yaptı.

Açıklamada “Finansal piyasaların istikrarlı işleyişine ve kredi sisteminin etkin çalışmasına katkıda bulunulmasını teminen yarından itibaren gerçek ve tüzel kişilerin günlük 100 gram ve üzerinde altın alım işlemlerinde, altının ilgilinin hesabına aktarılması ve/veya kullanıma açılması bir iş günü valörlü olarak gerçekleştirilecek.” ifadelerine yer verildi.

Bu hamle ile kısa vadeli hızlı alım satım yapanların önüne geçilecek. Böylece finansal istikrar korunacak, piyasada düzen ve denge sağlanacak.

Bankacılık ve Düzenleme Kurumu, 1 yıl önce de 100 bin dolar ve üzerine 1 gün valör uygulanması kararı almıştı.

ulusal.com.tr

BDDK