Kukla “Pala” Kovid-19’u anlatıyor

Cerrah Melih Kara, yeni tip koronavirüsle mücadeleyi “Pala” adını verdiği kuklayla eğlenceli bir şekilde anlattı. Yaptığı organ nakilleriyle hastaların yaşamına dokunan başarılı cerrah, hijyen kurallarına dikkat çekmek için videolar çekiyor, kuklasını konuşturuyor.

Kukla “Pala” Kovid-19’u anlatıyor

Kovid-19’la mücadeleyi çocuklara eğlenceli şekilde anlatabilmek için kukla yaptı, çektiği videolarla hijyen kurallarını anlattı.

Transplantasyon cerrahı Doç Dr. Melih Kara, “pala” adını verdiği kuklayla Kovid-19 ile mücadelenin en önemli iki unsuru olan sosyal mesafe ile hijyen kurallarına dikkati çekiyor.

Cerrah Melih Kara, yaptığı sayısız başarılı organ nakli sayesinde birçok hastanın yaşamına dokunuyor, çocuklara ise ayrı bir önem veriyor.

Çevresinde eğlenceli kişiliğiyle de tanınan Kara, 3 yıl önce hastanenin organ nakli ünitesinde tedavi gören pediatrik yaş grubundan hastalarla iletişim kurmak amacıyla kukla yapmaya başladı.

“Pala” isimli kuklasını bugünlerde Kovid-19’la mücadeleyi çocuklara anlatmak için kullanıyor.

Kendi çocuklarında etki yarattığını gören Kara, sosyal medya hesabından çektiği videoları paylaşarak, mücadelenin önemine vurgu yapıyor.

ulusal.com.tr

koronavirüs