'Saha içinde arkadaş, ana-baba olmaz'

Galatasaray'ın milli futbolcusu Burak Yılmaz, antrenman öncesi basın mensuplarının sorularını cevapladı.

'Saha içinde arkadaş, ana-baba olmaz'

Yılmaz sakatlığını değerlendirirken, "Sakatlığım tamamen doktorların kontrolünde. Geldiğimden beri takımdan ayrı çalıştım. Kendimi iyi hissediyorum, inşallah bugün takımla antrenmana çıkacağım. Daha iyi, konforlu hissettiğimde maça hazır olacağım" dedi.

Hollanda maçını değerlendiren golcü futbolcu, " Hollanda da kötü başladı, biz de. Hollanda'nın kötü başlamasını avantaja çevirip, bu maçı kesinlikle kazanmak istiyoruz. Maçı kazanmanın kolay olmadığını biliyoruz. Ama Hollanda'yı izliyoruz, kendi maçlarımızı izliyoruz. İki tane çok iyi oyuncuları kadroda yok. Tabii ki dünyada futbol için çok önemli bir ülke. Bizim de çok yetenekli oyuncularımızın olduğunu düşünüyorum. Eski hocamız orda. Onu da biliyoruz, O da bizi biliyor. Bizim avantajımız; ilk defa Hollanda'nın da kazanmak zorunda olduğu bir maç oynayacağız. Tamam biz kazanmak istiyoruz ama mutlaka Hollanda da isteyecek. Geçmişte böyle bir şey olmamıştı. Hollanda her zaman gruptan çıkmayı garantilemiş bir durumdaydı. Cumartesi bu böyle olmayacak. Biz bunu avantaja çevirmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Galatasaray'dan arkadaşı Sneijder'ın iddialı sözleri sorulunca Burak Yılmaz şunları söyledi.

"Sneijder ile biraz önce konuştum. Onlar da çok kazanmak istiyor. Bizden çekindiklerini düşünüyorum. Bunu ukalalık olsun diye söylemiyorum. Çünkü Hiddink bizleri çok iyi biliyor. Sneijder her zaman Hollanda'nın büyük bir kozuydu. Van Persie ve Robben'in olmayışı Sneijder'ı biraz daha ön plana çıkartıyor. Saha içinde arkadaş, ana-baba yok bizde. Ne gerekiyorsa kazanmak için yapacağız. "

Sarı kart cezası nedeniyle oynamayacak Arda'nın çok önemli bir oyuncu olduğunu söyleyen Burak, "Her maçta görev almış bir futbolcu. Bizi ileriye taşıyan, gol paslarında rol almış bir oyuncu. Oynayamayacak olmasından dolayı üzgünüz, ama yapacak bir şey yok" dedi.

Turnuvanın başında alınan kötü sonuçların nedenlerine değinen Milli golcü sözlerini şöyle sürdürdü;

"Alınan kötü sonuçların bence en büyük sebebi sezon başı olması. Her oyuncunun 4-5 maç sonra fiziği, kondisyonu oturuyor. Bu yüzden kötü başladığımızı düşünüyorum. Şimdi herkes çok iyi durumda. Ligde de çok iyi bir yarış var. Bunun verdiği bir konsantrasyon bizi iyi ve hazır tutuyor. Milli maçlar ayrı bir heyecan. Buraya farklı bir şekilde yoğunlaşıp başarılı olacağımızı düşünüyorum."

Hollanda maçını kazandıkları takdirde gruptan çıkacaklarına değinen Burak, Hollanda maçında alınacak galibiyetin özgüvenleri için çok önemli olacağını belirtti.

Milli Takım kariyerinde şanssız dönemler geçiren ve Milli Takım tecrübesi eksikliğini hissettiğini söyleyen Burak, "Ülkemizin formasıyla buralarda bulunmak, gol atmak büyük bir şeref. Burada bunu yakalamış ve başarmış arkadaşlarımız var. Benim için bu kariyerimde bir eksiklik. İnşallah cumartesi kazanıp gruptan çıkarak bu eksiğimi kapatacağımı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Hakan TARHAN

DHA