Sarıyer Belediyesi taşeron işçileri zor çalışma şartları nedeniyle iş bıraktı

Sarıyer Belediyesi’nde görev yapan taşeron park ve bahçe işçileri, haklarını alamadıkları için iş bıraktı. Belediye önüne çadır kuran işçiler, zabıtanın saldırısına uğradı. Ancak işçiler talepleri yerine getirilinceye kadar eylemi sürdürmekte kararlı.

Sarıyer Belediyesi taşeron işçileri zor çalışma şartları nedeniyle iş bıraktı

Karşılanmayan talepleri için iş bıraktılar bu kez aynı belediyenin zabıta ekiplerinin saldırısına uğradılar. Ancalk CHP'li Sarıyer Belediyesi’ndeki taşeron işçiler eylemi sürdürmekte kararlı.

Taşeron park ve bahçe işçileri, yapılan yeni ihale kapsamında ekonomik ve sosyal haklarının gasp edildiği gerekçesiyle iş bıraktı. İşçiler belediye önünde açıklama yaparak Sarıyer Belediye başkanına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun taşeron işçiliğini kaldıracakları yönünde verdiği sözü hatırlattı.

İşçilerin sayısı artmaya başlayınca devreye zabıta girdi. İşçilerle belediye arasına demir bariyerler çekildi.

Eyleme başlayan işçiler belediye önüne çadır kurmak istedi, zabıta izin vermedi. Yetmezmiş gibi bir de belediye zabıtalarının saldırısına uğradılar.

İşçiler, sigortalarının asgari ücret üzerinden ödendiğini, 5 yıldır çalışan arkadaşlarının izin yapamadıklarını söyledi.

Sarıyer Belediyesi’ne tepki gösteren işçiler, taleplerinin yerine getirilene kadar eyleme devam edecek.

HABER: GÖKHAN ÇELİK

ulusalkanal.com.tr

taşeron işçileri Sarıyer Belediyesi iş bıraktı