Türk askerinden Kardak'ta yakın inceleme yapıldı

Kardak kayalıklarında devriye nöbeti sürüyor. Sahil Güvenlik ekipleri, kayalıklara 2 metre kadar yaklaşarak bot üstünden inceleme yaptı. Yunan askeri ise Türk subaylarını 1 mil uzaktan izlemekle yetindi. Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz da bugün Kardak kayalıklarındaydı.

Türk askerinden Kardak'ta yakın inceleme yapıldı

Türk Sahil Güvenlik güçleri, Kardak krizinin 21'inci yılında, Türk karasularını ihlal eden Yunan güçlerini önleme çalışmalarını 24'üncü günde de devam ettirdi.

Sahil güvenlik ekipleri, Kardak kayalıklarına 2 metre kadar yaklaştı. İki kayalığın arasında 10 dakika kadar sabit kalan botun üzerine çıkan subaylar fotoğraf ve görüntü çekti.

Yunan botu ise o anları, 1 mil uzaktan Kalalimnos Adası önlerinden izledi. Mısır'a fabrika baca ve teçhizatlarını götüren "Yasinbey" adlı 170 metre uzunluğundaki yük gemisi, Kardak kayalıkları bölgesinden geçerken, Yunan botunun hareketlendiği görüldü.

Aynı anda bölgede devriye görevi yürüten sahil güvenlik botu, kayalıklara ve "Yasinbey"e yönelince, Yunan botu geriye dönmek zorunda kaldı.

Ayrıca Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, bir dizi inceleme yapmak üzere Bodrum kıyılarını dolaştı. Bodrum Kalesi önünden Sahil Güvenlik botuna binen Yılmaz'a inceleme turunda Bodrum Garnizon Komutanı Albay İzzet Adagideli, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin ve İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş eşlik etti.

Heyet, daha sonra inceleme gezisi kapsamında Kardak kayalıkları bölgesine de uğradı. Kaymakam ve beraberindekiler, kısa bir süre bölgede kaldıktan sonra gezilerine devam etti.

ulusalkanal.com.tr

kardak türk askeri yunan botu