Aranan 3 PKK'lı öldürüldü

Van'daki operasyonda öldürülen teröristlerden 3'ünün başına ödül konan PKK'lılar olduğu ortaya çıktı. Aynı arananlar listesinde Cemil Bayık, Murat Karayılan, İlhami Balı ve Duran Kalkan gibi Kandil'deki PKK'lılar da bulunuyor.

Aranan 3 PKK'lı öldürüldü

Van'da öldürülen teröristlerden 3'ü başına ödül konan ve aran isimlerdi.

Güvenlik güçleri, Van'da dağ kadrosundan teröristlerinde aralarında bulunduğu 2 katlı villaya operasyon düzenlemiş, saldırı hazırlığındaki 12 PKK'lı öldürülmüştü. Operasyonun ardından, dikkat çeken ayrıntılar ortaya çıktı.

Öldürülen teröristlerin kimliklerinin tespit edilmesinin ardından, içlerinden 3'ünün bilindik PKK'lılar olduğu belirlendi. Çünkü bu teröristler İçişleri Bakanlığı'nın Terörle Mücadele Kanunu Kapsamında hazırlanan listede yer alıyordu ve başlarına da ödül konulmuştu.

Aynı listede PKK'nın Kandildeki liderlerinden Cemil Bayık, Murat Karayılan, İlhami Balı ve Duran Kalkan da bulunuyor. Fethullah Gülen de arananlar listesindeki bir başka isim.

Öte yandan olayın ardından yabancı uyruklu PKK'lılar bir kez daha gündeme geldi. Öldürülen teröristler arasındaki 3 PKK'lının lejyoner olup keskin nişancı olarak görev yaptığı ve cesetlerinin PKK'lılar tarafından kaçırldığı ortaya çıktı.

ulusalkanal.com.tr

öldürüldü