Dört yeni KHK Resmi Gazete’de yayımlandı

Olağanüstü hal kapsamında hazırlanan 682, 683, 684 ve 685 sayılı 4 yeni Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'de yayımlandı. 683 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile çeşitli kamu kurumlarından 367 kişi ihraç edildi. Daha önce FETÖ soruşturması kapsamında görevlerinden ihraç edilen 124 kişinin ise görevleri iade edildi.

Dört yeni KHK Resmi Gazete’de yayımlandı

Dört yeni Kanun Hükmünde KararnameResmi Gazete'de yayınlandı. Yeni ihraçlar ve iadeler yapıldı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında 2 Ocak'ta toplanan Bakanlar Kurulu'nca Olağanüstü Hal Kanununa göre yeni kararlar alındı.

Bu bağlamda, hazırlanan 682, 683, 684 ve 685 sayılı kanun hükmünde kararnameler bugün itibariyle yürürlüğe girdi.

683 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile çeşitli kamu kurumlarından 367 kişi ihraç edilirken, 124 kişi de görevine iade edildi.

İhraçlarına karar verilen isimlerin, devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum ve gruplar ile bağlantısı olan kişiler olduğu ifade edildi.

Buna göre, aralarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, İçişleri Bakanlığı da olmak üzere çok sayıda bakanlık ve kurumda ihraçlar yapıldı.

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan ise tam 186 kişi görevden ihraç edildi.

İhraç edilen kişilere herhangi bir tebligat yapılmayacak, haklarında özel kanun hükümlerine göre işlem tesis edilecek.

Söz konusu KHK'da göreve iade edilen kişilerin listesine de yer verildi.

Buna göre, Diyanet İşleri Başkanlığı, TRT, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı gibi birçok bakanlık ve kuruluşta toplam 124 kişinin görevleri iade edildi.

Görevleri iade edilen personelin en geç 10 gün içinde görevlerine başlamaları gerekiyor. Bu süre içinde işlerine geri dönmeyenler haklarını kaybetmiş sayılacak.

Göreve başlayanlara ise ihraç edildikleri günden, göreve başladıkları güne kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenecek.

On 4 ve Kanal 12 televizyonları da kapatıldı.

ulusalkanal.com.tr

fetö Resmi Gazete trt içişleri bakanlığı khk ohal ösym kanun hükmünde kararname ihraç olağanüstü hal sağlık baknalığı