Putin'den ABD'ye tepki

Rusya'nın IŞİD operasyonuyla ilgili Amerika'dan gelen itirazlara yanıtı Putin verdi. "Rusya sivilleri vuruyor" iddiasını yalanlayan Putin, harekatın Şam'ın onayıyla yapıldığını söyledi. Rusya devlet başkanı Amerika'ya "siz bir yıldır Suriye yönetiminin iznini almadan operasyon düzenliyorsunuz. Biz sadece terörist gruplarla mücadele ediyoruz" diye seslendi.

Putin'den ABD'ye tepki

"RusyaSuriye'de sivilleri vuruyor iddiası" yalanlandı. Yalanlamayı da bizzat Rusya Devlet Başkanı Viladimir Putin yaptı.

Putin, Rusya'nın sivilleri vurduğu iddialarının hava operasyonları başlamadan önce ortaya atıldığına dikkat çekti. Putin söz konusu propagandanın Amerika merkezli olduğunu ima etti. "Diğer ülkeler bir yıl aşkın bir süredir Suriye'de operasyon düzenliyor. Biz ise Şam'dan onay aldık ve sadece terörist gruplarla mücadele etme niyetindeyiz." dedi.

Rusya devlet başkanı, Suriye harekatı konusunda Pentagon ile irtibat halinde olduklarını da kaydetti. Putin "Gelecekte ABD ile Suriye'de bilgi değişimi için sürekli etkin olacak bir mekanizma kurmayı umuyoruz" diye konuştu.

Putin Suriye'deki operasyonlara katılan Rus askerlerinin statüsüne de değindi. Rus lider "Askerlerimize sosyal garantiler sağlanması konusunda ciddi kararlar aldık" diye konuştu.

Rusya dışişleri Bakanı Lavrov da yaptığı açıklamada Amerika'dan söz konusu iddialarla ilgili kanıtlarını sunmasını istedi.

abd rusya Putin suriye