İstanbul “Askeri Casusluk” davası dijitalleri aramadan 4 ay önce emniyette kopyalandı
İstanbul “Askeri Casusluk” davasının temelini oluşturan dijital veriler, operasyonlardan 4 ay önce İstanbul Emniyeti'nde kopyalandı. Özel görevli hakimlerin görmezden geldiği bu skandal Emniyeti’nin dosyaya gönderdiği dijital imaj alma tutanağıyla ortaya çıktı.
Özgürlük için bekleyen 43 subayın hüküm giydiği İstanbul Askeri Casusluk davasında delil olarak sunulan dijitaller, Emniyet'te mi üretildi? Bu soruya neden olan ayrıntı, dijitallerde yer alan tarih bilgisi!
Çünkü, subayları mahkum ettiren dijital veriler, sözde yapılan operasyonlarda bulunmadan 4 ay önce, İstanbul Emniyeti’nde kopyalandı.
Emniyetin imaj alma tutanaklarına göre, İstanbul “Askeri Casusluk” operasyonlarında 3 Ağustos 2010 günü bulunan dijital disklerin polisteki kopyaları 8 Mart 2010’da oluşturuldu.
Kumpasçı polisler emekli Albay Sezer’e ait olmayan, ancak onunmuş gibi aranan evde dijital verilerin imajlarını almadı. Davanın temelini oluşturacak dijital veriler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.
İmaj alma tutanakları dava dosyasına girdiğinde F-Tipi polislerin imza attığı kumpas, tüm açıklığıyla ortaya çıktı. Davanın kurgusuna göre operasyonda bulunan dijital dosyalar Emniyet’e götürüldü ve imajları alındı.
İmaj cihazının raporuna otomatik olarak eklediği tarih bilgisine göre dosyaların Emniyet’teki imajları aramadan tam 4 ay önce oluşturuldu.
Davanın kurgusunu temelden sarsan bu skandal özel görevli mahkeme tarafından dikkate alınmadı. Subaylar mahkum edildi ve cezalar Yargıtay’da onandı.
Aramalardan önce Emniyet’te kopyalandığı ortaya çıkan dijital veriler ile mahkum edilen 43 subay ise özgürlük için Anayasa Mahkemesi’nin kararını bekliyor.
Haber: Özer Sürmeli
ulusalkanal.com.tr