Kılıçdaroğlu'ndan hükümetin çağrısına şartlı destek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hükümetin "yeni anayasayı birlikte yapalım" çağrısına şartlı destek verdi. Kılıçdaroğlu, "Türkiye’nin demokratikleşmesini sağlayacak bütün düzenlemelere katkı vereceğiz. İlk dört madde hariç. Sadece bize başkanlık önerisiyle gelmesin" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan hükümetin çağrısına şartlı destek

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "birlikte anayasa yapalım" çağrısına, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan şartlı destek geldi.

Hürriyet gazetesine konuşan Kılıçdaroğlu, ilk dört madde ve başkanlık sistemi dışındaki düzenlemelere destek vereceklerini açıkladı.

"YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI: Türkiye’nin demokratikleşmesini sağlayacak bütün düzenlemelere katkı vereceğiz. İlk dört madde hariç. Sadece bize başkanlık önerisiyle gelmesin."

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müdahalelerinden Başbakan'ın da rahatsız olduğunu savundu, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü övdü.

"CUMHURBAŞKANI'NIN KONUMU: Davutoğlu aslında, büyük bir olasılıkla, perdenin arkasından Cumhurbaşkanı’nın tutumundan şikâyet ediyordur. Hükümete bu kadar müdahalenin doğru olmadığını o da biliyordur. Türkiye’de asıl sorun, Erdoğan’dan kaynaklanıyor. Abdullah Gül de vardı, bir Cumhurbaşkanı gibi davrandı."

CHP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı'nın Başkanlık için referandum önerisine de yanıt verdi.

"BAŞKANLIK İÇİN REFERANDUM TEKLİFİ: Türkiye’nin dünya kadar sorunu var, o halen tutturmuş ‘başkanlık da başkanlık’. Bıraksın artık. Türkiye’nin başına yeteri kadar bela olduğunun farkında değil mi? Kesinlikle kaçak sarayında oturması ve sessizliğini koruması lazım. İki başlılığı yaratan o zaten. Otursa yerine, iki başlılık yok."

Avrupa Birliği ile uyum sürecinde de bütün yasalara açık çek vereceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, Kıbrıs meselesi ile ilgili Meclis'in bilgilendirilmesini istedi.

ulusalkanal.com.tr

kemal kılıçdaroğlu