Bilim ve iş insanları başka yıldızlara gitmek için bir araya geldi

"Yıldızvuruşu" ile trilyonlarca kilometre uzaklıktaki yıldızlara 20 yılda gidilebilecek. Rus iş adamı Yuri Milner, ünlü fizikçi Stephen Hawking (Stephın Havking), Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg (Mark Zakırbörg), pek çok üniversite ve Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA bu amaçla bir araya geldi. Proje başarılırsa insanlık ilk kez başka bir güneş sistemine ulaşmış olacak. Projeye ayrılan miktarsa 100 milyon dolar.

Bilim ve iş insanları başka yıldızlara gitmek için bir araya geldi

30 bin yılda gidilebilecek en yakın yıldıza 20 yılda ulaşılabilir mi?

Rus iş adamı Yuri Milner, ünlü fizikçi Stephen Hawking (Stephın Havking), Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg (Mark Zakırbörg), Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, Britanya Kraliyet Gökbilimcileri Derneği ve pek çok enstitü ile üniversite işte bu soruya yanıt vermek için bir araya geldi.

ABD’nin San Fransisko kentindeki Breakthrough(Birekthruğ) şirketinde görüşmenin ardından yapılan basın toplantısında “Yıldız vuruşu” adı verilen bir proje paylaşıldı.

En yakın yıldıza en kısa sürede ulaşabilmek için hazırlanan projede önce uzaya akıllı cep telefonu büyüklüğünde, üzerinde kamera ve çeşitli tarayıcılar bulunan aygıtlar gönderilecek.

Bu aygıtlarla dünya yüzeyinde bulunan lazer ışınları, uzaya fırlatılan araçları ittirecek.

Bu proje gerçekleşirse, yaklaşık 41 trilyon kilometre uzaklıkta bulunan başka bir Güneş Sistemine gidilebilecek. Böylece insanlık ilk kez başka bir Güneş Sistemine ulaşmış olacak.

Ancak, proje gerçekleşse bile araçlardan ilk bilgiler 40 yıl sonra dünyaya ulaşabilecek.

Proje için 100 milyon Amerikan doları ayrıldığı bildirildi.

ulusalkanal.com.tr

NASA uzay bilim insanları Yıldız