Hakkari Çukurca'da saldırı hazırlığındaki iki terörist etkisiz hale getirildi

TSK, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde üs bölgesine silahlı saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu silahlı iki terörist etkisiz hâle getirildiğini açıkladı. Terör örgütünün saldırısını sınır ötesinden eş zamanlı olarak 3 farklı istikametten yaklaşmayı deneyerek yaptığı belirtildi. Askeri birliklerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktığı, çatışma sonucu temas aramasına başlayan askeri birlik şu ana kadar silahlarıyla beraber iki teröristi ve çok sayıda roketatarı ele geçirdiği ifade edildi.

Hakkari Çukurca'da saldırı hazırlığındaki iki terörist etkisiz hale getirildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Hakkari'nin Çukurca ilçesinde üs bölgesine silahlı saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu silahlı iki teröristin etkisiz hâle getirildiğini belirtti.

Açıklamaya göre, 03 Mayıs 2017 Çarşamba günü saat 22:00 sularında Çukurca’da sınıra sıfır noktadaki Güvendağı Üs bölgesine sızma girişiminde bulunan terör örgütü mensupları, Gerki tepe üs bölgesinde bulunan askeri birlik tarafından tespit edildi. Bölgeye derhal taarruz helikopterleri sevk edildi ve birliğin kontrolünde sağlanan temas saat 03:00’a kadar devam etti. Yakın hava desteği kapsamında 8 hedef (4 adet silah mevzii-2’si Doçka mevzii- 2 mağara ve bölgedeki 2 sığınak), Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından vuruldu.

OLAYIN DETAYI

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, bölücü terör örgütü saldırısını sınır ötesinden eş zamanlı olarak 3 farklı istikametten yaklaşmayı deneyerek yaptı. Askeri birliklerin anında karşılık vermesiyle çatışma çıktı, çatışma sonucu temas aramasına başlayan askeri birlik şu ana kadar silahlarıyla beraber iki teröristi ve çok sayıda roketatarı ele geçirdi. Arazide arama faaliyetinin devam ettiği belirtildi.

Bu arada terör örgütünün kayıplarının daha fazla olduğu değerlendiriliyor.

Güvendağı bölgesi geçen yıl ekim ayında terör örgütüne önemli zayiatlar verdirilerek kontrol altına alındı. Bu bölge çok çetin arazi şartlarını haiz ve lojistik faaliyetleri havadan yapılan bir üs bölgesi durumunda.

3 MAYIS 2017'DE MEYDANA GELEN DİĞER YURTİÇİ OLAYLAR

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi Kato Dağı bölgesinde devam eden operasyonda; bir el yapımı patlayıcı tespit ve imha edildi, dokuz adet pompalı tüfek, beş adet mutfak tüpü ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollardan geçmeye çalışan bölücü terör örgütü mensubu bir terörist silahsız ve teçhizatsız olarak yakalandı.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde bölücü terör örgütünden kaçan bir terörist silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

Bingöl'ün Yayladere ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında; 250 g C4 patlayıcı madde, piyade tüfeği mühimmatı ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Kars'ın Kağızman ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında; iki el yapımı patlayıcı ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

02 Mayıs 2017 tarihinde, Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen dört sığınak içerisinde çok miktarda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

02 Mayıs 2017 tarihinde, Hakkâri Merkez'de güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında tespit edilen bir sığınak içerisinde üç el yapımı patlayıcı ve el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında bir el telsizi ele geçirildi.

ulusalkanal.com.tr

tsk Hakkari çukurca silahlı saldırı