ABD'den kritik adım: Silah verdik

Amerika, PKK'nın Suriye kolu PYD'ye silah yardımı yaptığını açıkladı. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada; "İçsel çözüm" opersayonu kapsamındaki yardımın havadan yapıldığı belirtildi.

ABD'den kritik adım: Silah verdik

"Yani bir terör örgütüne kalkıp da bize dost olan, NATO'da beraber olan Amerika'nın böyle bir desteği, açıktan açığa bunu söyleyerek bizden böyle bir 'evet' ifadesini, yaklaşımını beklemesi bir defa çok çok yanlış olur"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın bu açıklamasından 1 gün sonra, Suriye'de IŞİD ile çatışan PYD militanlarını eğiten Amerika, PYD'ye silah yardımını yaptığını resmen duyurdu.

Açıklamayı, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı yaptı. Yazılı açıklamada, "IŞİD’e karşı Kobani’yi savunan bölgedeki Kürt kuvvetlerine havadan silah yardımı yapıldığı" ifade edildi. PYD'ye verilecek silahların Kuzey Irak yönetimine ait olduğu bildirildi.

Açıklamaya göre; "İçsel Çözüm" operasyonu kapsamında yapılan silah sevkiyatı orta düzeyli nakliye uçağı C-130 ile gerçekleştirildi.

Hürriyet gazetesine konuşan Amerikalı bir yetkili, Başkan Barack Obama'nın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yaptığı telefon görüşmesinde yardımla ilgili bilgi verdiğini belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

suriye türkiye pkk abd silah nato pyd erdoağn