Parsel parsel'de ilk dava

Bülent Arınç ile Melih Gökçek arasında yaşanan “parsel parsel sattı” tartışmasında ilk dava açıldı. Ancak dava açılan isim ne Arınç, ne de Gökçek oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ilk davayı, aynı olay ilgili olarak savcılığın bir an önce harekete geçmesi için çabalayan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan hakkında açtı.

Parsel parsel'de ilk dava

Tartışanlar Bülent Arınç ile Melih Gökçek oldu, faturanın kesildiği isim ise Tezcan Karakuş Candan...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, kendisini twittert üzerinden eleştiren Melih Gökçek'e Bakanlar Kurulu sonrası yanıt vermişti.

Arınç'ın Ankara'yı parsel parsel sattı suçlamasını yönelttiği isim Melih Gökçek'ti. İkili arasında esen soğuk rüzgarlar kasırgaya dönüştü. Mahkeme tehditleri havada uçuştu. Kasırganın vurduğu isim ise ne Arınç ne Gökçek, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan oldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ilk davayı, aynı olay ilgili olarak savcılığın harekete geçmesi için çabalayan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı'na açtı.

Suç duyurusunu yapan Melih Gökçek oldu. İddianamede Tezcan Karakuş Candan'ın hakaret suçundan cezalandırılması talep edildi. Karakuş'un tepkisi ise "Tuz Kokmuştur" oldu.

Candan, "Gökçek, hakaret davası açacaksa Bülent Arınç’a açması gerekir. İddianame toplum yararına mücadele eden Mimarlar Odası ve TMMOB'a bağlı odalara tehdit niteliğindedir. Bu ülkede yargı kararlarına uymayanlar, uygulamayanlar dokunulmazlık zırhı ile yargı önüne çıkartılmayacak; bu ülkenin bir karış toprağını, ormanını, suyunu, Atatürk Orman Çiftliği'ni savunanlara, koruyanlara dava açılacak. Tuzun koktuğu yer işte burasıdır." ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

ankara bülent arınç melih gökçek Tezcan Karakuş Candan