Yolsuzluk skandalının soruşturması ilk aşamada tartışmalı bitti

Meclis Yolsuzluk Komisyonu muhalefet partili üyelere inceleme ve ona göre şerh yazma fırsatı tanımadan raporu tamamlayıp Meclis Başkanlığı'na teslim etti. Buna rağmen muhalefet partilerinden milletvekilleri şerh yazıp TBMM Başkanlığına verdi. Açıklama yapan milletvekilleri AKP'li bakanların Yüce Divan'a gitmesi gerektiğini yineledi.

AKP'li dört eski bakanla ilgili rüşvet ve yolsuzluk skandalının soruşturmasında ilk aşama bugün tartışmalı bir şekilde bitti.

Meclis Yolsuzluk Komisyonu, İçtüzük ve teamüller gereği incelemek üzere komisyon üyelerine verilmesi gereken raporu vermedi.

Muhalefet partilerinden üyeler de bunun üzerine harekete geçti. Saat 17 ye kadar bekledikten sonra karşı oy yazısını komisyon başkanlığına teslim etti.

Yazdığı 3 klasör şerhle basın toplantısı yapan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu eski bakanların neden Yüce Divan'a gitmesi gerektiğini 3 maddeyle özetledi

Komisyonun hem hem CHP’li hem de MHP’li üyeleri dinlenmesini istedikleri isimlerin dinlenmediğini söyledi..

Bakanlar hakkındaki iddiaları soruşturmak üzere kurulan Meclis komisyonu 5 ocak'ta yapılan oylamada bakanların Yüce Divan'a gönderilmesine gerek olmadığına karar vermişti.

ulusalkanal.com.tr