Ramazan Akyürek gözaltında

Hrant Dink cinayeti soruşturmasında önemli bir gelişme yaşandı. Dönemin Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek gözaltına alındı. Akyürek, Ekim 2014'te de şüpheli olarak sorgulanmış, ardından serbest bırakılmıştı. Akyürek'in, şüpheli ve tanık ifadeleri üzerine yeniden gözaltına alındığı belirtiliyor.

Ramazan Akyürek gözaltında

Eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Hrant Dink suikastinde kamu görevlilerinin rolü soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Fethullah Sicilli polis şefi Akyürek, Ekim 2014'te de şüpheli olarak sorgulanmıştı.

Ramazan Akyürek, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gökalp Gökçü'nün talimatı üzerine Terörle Mücadele polisleri tarafından Ankara'da gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen Akyürek ardından İstanbul'a gönderildi.

Akyürek'in ikinci kez gözaltına alınmasına soruşturmada elde edilen yeni deliller gerekçe gösterildi. Ulusal Kanal'ın edindiği bilgiye göre, Akyürek kendisinden sonra ifade veren şüpheli polislerin ve tanıkların ifadeleri üzerine yeniden gözaltına alındı.

Tutuklu polis Muhittin Zenit savcılıkta "amirlerim beni yem olarak kullandı" şeklinde ifade vermişti. Zenit, cinayetin hemen ardından; amirlerinin cinayetin büyük abisi Erhan Tuncel'i aramasını istediğini ardından talimat üzerine yaptığı görüşmenin basına sızdırıldığını açıklamıştı.

3 Ekim 2014'teki sorgusunda itiraf niteliğinde açıklamalarda bulunan Akyürek, "Dink'in öldürüleceği bilgisinin İstanbul Emniyeti, Trabzon Valiliği ve Jandarma Komutanlığı ile paylaşılmadığını" kabul etmişti. Sorguda, F-tipi polis şeflerinin Ulusalcılığa karşı "C-5" isimli büro kurarak 5 yıl yasa dışı faaliyet yürüttükleri de ortaya çıkmıştı.

Dink Suikasti'nde kamu görevlilerinin rolünün araştırldığı soruşturmada polis memurları Muhittin Zenit, Özkan Mumcu ile eski Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir tutuklanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

ramazan akyürek