Kim Jong-un’un yeni görüntüleri ortaya çıktı

Batı medyası tarafından öldüğü iddia edilen Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong-un’un yeni görüntüleri ortaya çıktı. Kim'in açılış töreninde kurdele kestiği görüldü

Kim Jong-un’un yeni görüntüleri ortaya çıktı

Kalabalığın önünde adım adım yürüdü. Sevgi gösterilerine alkışlarla karşılık verdi. "Öldü" iddialarını işte bu görüntülerle çürüttü.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti lideri Kim Jong-un, ülkenin başkenti Pyongyang'da faaliyete geçen bir gübre fabrikasının açılışını yaptı.

Törene katılım yoğun oldu. Binlerce kişi ellerinde bayraklarla liderlerini coşkuyla karşıladı.

Görüntüler, Kore DHC resmi ajansı tarafından servis edildi.

Kim, fabrikanın açılışında kurdele kesti. Kız kardeşi de kendisine eşlik etti. Koreli üst düzey yöneticiler de o anda Kim Jong-un'un yanındaydı.

Kim, 15 Nisan’da Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin kurucu lideri Kim Il-sung'un doğum günü kutlaması dâhil önemli etkinliklere katılmamıştı. Bu durum sağlığı hakkında spekülasyonlara neden olmuştu. Bazı haber kanallarında ise Kore liderinin öldüğü iddia edilmişti.

ABD Başkanı Donald Trump da Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında iddialara ilişkin, "Çok da uzak olmayan bir gelecekte, Kim'den bir haber alabiliriz." ifadelerini kullanmıştı.

Kim Jongun