Zirve Yayınevi davasında bir skandal daha

Zirve Yayınevi davasında yeni bir skandal ortaya çıktı. Elektronik kelepçe ile serbest bırakılan sanıkların defalarca ev hapsini ihlal ettiği tespit edildi.

Zirve Yayınevi davasında bir skandal daha

Zirve Yayınevidavasının özel görevli mahkemelerin ardından yapılan ilk duruşması "kumpasa son" eylemiyle başladı.

Denetimli Serbestlik Daire Başkanlığı'nın mahkemeye gönderdiği yazılarda elektronik kelepçe ile ev hapsine alınan Cuma Özdemir ve Hamit Çeker’in sayısız kez adli kontrol hükümlerini ihlal ettiği ortaya çıktı.

Denetimli Serbestlik Başkanlığı'nın ihlalleri tek tek sıralayarak mahkemeden tutuklama kararı istediği ancak mahkemenin yoğunluktan dolayı konuyu geçiştirdiği iddia edildi.

5 yıl tutukluluk süreleri dolduğu için tahliye edilen Emre Günaydın, Abuzer Yıldırım, Cuma Özdemir, Hamit Çeker ve Salih Gürler ise mahkemeye polis nezaretinde getirildi.

Malatya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya geçen ay tahliye edilen emekli Orgeneral Hurşit Tolon ve tutuklu yargılanan askerler katıldı. İşçi Partisi de Zirve Yayınevi davasında yargılanan askerlere destek eylemi yaptı. Malatya İl Başkanı Arif Doğan, Türk Ordusunun cinayet davasına kumpasla eklendiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

dava skandal zirve yayınevi kelepçe