Putin'den zehir zemberek sözler

St. Ptersburg Uluslararası Ekonomik Formu Rusya'da yapıldı. Toplantıya Putin’in "Ortadoğu’da terörizmi kim doğurdu? Terörizme Batı destek verdi" sözleri damga vurdu. Rusya lideri, Amerika ve Avrupa'ya "terörle mücadelede samimiyseniz Esad’a destek verin" dedi.

Putin'den zehir zemberek sözler

Putin, Avrupa ülkeleri ve Amerika’yı Ortodoğu’daki terörün desteklemekle suçladı. "Terörizmle mücadelede samimiyseniz Esad’a destek verirsiniz” dedi.

Rusya’nın St Petersburg şehrinde gerçekleşen toplatıda Putin’in Avrupa ülkeleri ve Amerika’ya yaptığı eleştiriler ve çağrılar öne çıktı.

Suriye’de yaşananlara değinen Putin, Ortadoğu’da terörizmin kaynağının Batı olduğunu şu sözlerle belirtti: "Ortadoğu’da terörizmi kim doğurdu? Batı bunu destekledi. Irak’da Saddam’ın devrilmesinden, bugünkü IŞİD terörüne kadar benzer bir durum söz konusu."

Suriye’nin bütünlüğü için Esad’dan yana olmaktan başka çare olmadığını belirtti. Amerika ve Avrupa ülkelerine seslendi. “Terörle mücadelede samimiyseniz Esad’a destek verin, beraber mücadele edelim, Suriye’de reformlar başlasın” dedi.

Putin, Rusya-Çin ilişkisinin ekonomik işbirliğinden öte, hukuk ve sosyal yaşam gibi önemli konuları da kapsadığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

vladimir putin zehir zemberek sözler