FETÖ operasyonları devam ediyor: Çok sayıda gözaltı var

FETÖ'nün milli eğitim oluşumuna yönelik soruşturmalar sürüyor. Malatya'da 11 ve Erzurum'da 21 eski öğretmen gözaltına alındı. Van'da ise örgütün "mahrem imamlarına" operasyon yapıldı, 12 kişi yakalandı.

FETÖ operasyonları devam ediyor: Çok sayıda gözaltı var

Malatya merkezli 6 ilde meslekten ihraç edilen 11 öğretmengözaltına alındı. Operasyonda adreslerinde bulunamayan 4 kişi ise aranıyor. Erzurum merkezli 7 ildeki soruşturma kapsamında ise 21 eski öğretmen yakalandı.

Giresun merkezli 4 ilde gözaltına alınan 18 eski öğretmenden 9'unun emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen öğretmenlerden 3'ü tutuklandı. Malatya'da da gözaltına alınan 18 eski öğretmenden, 17'si cezaevine gönderildi.

Ayrıca Uludağ Üniversitesinde aktif olarak çalışan ve "ByLock" kullandığı tespit edilen 7 kişi ile aranan bir örgüt üyesi yakalandı.

Van'da, örgütün "mahrem imamlarına" yönelik operasyonda ise 12 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler ifade işlemleri için emniyete götürüldü.

Öte yandan Çankırı'da gözaltına alınan eski emniyet mensubu 23 şüpheliden 22'si tutuklandı.

Aksaray merkezli 10 ilde ise 11 jandarma personeli gözaltına alındı. Adreslerinde bulunmayan 7 kişi için ise çalışmalar sürüyor.

ulusalkanal.com.tr

fetö operasyon gözaltı erzurum öğretmen van malatya