O da astlarını suçladı

Operasyon kapsamında göz altına alınan isimlerden biri de Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Ömer Altıparmak'tı. Altıparmaki, suçlamaları reddetti. Altıparmak TÜBİTAK ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı mensuplarının dinlenmesinden haberinin olmadığını söyledi. Altıparmak, Başbakanlık binasının dinlenmesiyle ilgili araştırma talimatının kendine verildiğini söyledi.

O da astlarını suçladı

Eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak, yasa dışı dinleme iddialarını reddetti. Altıparmak, "Bana sormuş olduğunuz dinlemeleri disiplin soruşturması vesilesiyle öğrendim" dedi.

Dinlemelerin astları tarafından hazırlanan belgelerle yapıldığını söyleyen Altıparmak, "binlerce işlemi daire başkanının takip etmesi mümkün değildir" diye konuştu.

Ömer Altıparmak, TÜBİTAK ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı mensuplarının dinlenmeleri ile ilgili "Benim bilgim yok. Sorumlu arkadaşlar daha net bilgi verebilirler" ifadelerini kullandı.

Eski polis şefi, "dinlenme evraklarının hiçbirinde imzasının olmadığını" söyledi.

Başbakanlık'ta bulunduğu iddia edilen böcek olayı ile ilgili de "Sayın Başbakanımız şahsımdan olayın faillerin bulunması için istihbarat çalışması talimatı vermişti. Ben de bunun üzerine ilgili şubeye gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdim" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr