NSA Erdoğan'ı dinledi mi?

Alman ZDF televizyonuna konuşan Amerikan Başkanı Obama, "Erdoğan da dinleniyor mu" sorusuna ilginç bir yanıt verdi. Erdoğan'ın dinlendiği iddiasını yalanlamayan Obama, "Ülke ülke yorumda bulunmayacağım" yanıtını verdi.

NSA Erdoğan'ı dinledi mi?

Amerikan Başkanı Barack Obama, Alman ZDF televizyonuna röportaj verdi.

Sunucu Claus Kleber, Obama'ya "Türkiye’de şu an zor bir durum var. Gizli servisiniz, Başbakan Erdoğan’ın iletişim faaliyetlerini merak ediyordur. Onun iletişim faaliyetleri Başkan istemediği için bu sınırların dışında mı tutulacak?" sorusunu yöneltti. Obama ise Erdoğan'ın Ulusal Güvenlik Ajansı NSA tarafından dinlendiği iddiasını yalanlamadı.

"Ülke ülke yorumda bulunmayacağım. Başkanlık kararnamesinde de görebileceğiniz gibi sürekli birlikte çalışmalar yaptığımız yakın dost ve müttefiklerimiz var. Ve bizim, hem de ben ABD Başkanı olarak benim için önemli olan yakın bir işbirliği yaptığımız ülkelerle aramızdaki güveni korumak"

Obama bu sözlerle Erdoğan'ın dinlendiğini kabul etmiş oldu. Obama, NSA'nın yasadışı dinlemelerinin normal olduğunu savundu.

"Bizim istihbaratımız da dünyadaki her ülkenin, devletin niyetleriyle ilgilenmeyi sürdürecek. Bu durum değişmeyecek. New York Times ya da Der Spiegel’de okuyabileceğiniz şeylerle sınırlı kalmak isteseydiniz zaten istihbarat birimlerine ihtiyaç da duyulmazdı"

ulusalkanal.com.tr