En az 17 kişi daha hayatını kaybetti!

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında en az 17 kişi daha hayatını kaybetti. Ateşkesin bozulmasından bu yana süren saldırılarda ölü sayısı 42'ye yükseldi. Ölenlerin arasında Hamas'ın silahlı kanadı İzzettin Kassam Tugayları'ndan 3 komutanın da olduğu öğrenildi.

En az 17 kişi daha hayatını kaybetti!

İsrail, Filistin topraklarına saldırılarına hız verdi. İsrail ordusu, ateşkesin bozulduğu Salı gününden bu yana 92 hava saldırısı daha düzenlendiğini açıkladı.

Sadece dün geceki Gazze bombardımanında en az 17 kişinin daha hayatını kaybettiği öğrenildi. Ateşkesin bozulmasıyla yeniden başlayan saldırılarda toplam ölü sayısı 42'ye yükseldi.

Geceki saldırılarda ölenlerin arasında Hamas'ın askeri kanadı İzzettin Kassam Tugayları'nın üç komutanının da olduğu bildirildi. Ölen komutanların isimleri Muhammed Berhum, Muhammed Ebu Şemale ve Raid Attar olarak açıklandı.

Komutanların öldürülmesi üzerine Hamas sözcüsü Ebu Ubeyde, Kahire'deki Filistin heyetini Gazze'ye geri çağırdı. Mısır'ın arabuluculuğundaki kalıcı ateşkes görüşmelerinin sona erdirilmesini isteyen Ubeyda, "Ateşkes girişimi düşük yaptı ve komutanlarla birlikte defnedildi" ifadesini kullandı.

Kahire'deki müzakere heyetinin lideri Musa Ebu Merzuk ise Ubeyda'ya olumsuz yanıt verdi. Merzuk, Mısırlı arabulucuların fikrini almadan müzakere masasından kalkmayacaklarını açıkladı.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının süreceğini açıkladı. Olası bir kara harekâtının da sinyallerini veren Netanyahu, "Hamas bize saldırırsa 7 misli yanıt veririz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

israil filistin hamas