El Bab'ta kontrol büyük ölçüde sağlandı, tuzaklar imha ediliyor

El Bab'da kontrol büyük ölçüde sağlandı. Mehmetçik, kenti patlayıcılardan temizliyor. Aynı zamanda bölgenin bir daha aynı tehlikeyi yaşamaması için denetimler yapılıyor. Sırada Menbiç var. Amerika'nın müttefiki terör örgütü PYD'nin elindeki Menbiç için hazırlıklar yapılıyor. Operasyon tarzı ve yöntemi değerlendiriliyor.

El Bab'ta kontrol büyük ölçüde sağlandı, tuzaklar imha ediliyor

Amerika'nın engelleme girişimlerine rağmen Türk ordusu El Bab'a girdi. Terör koridorunun güneyden birleştirilmesi planı da engellendi. El Bab operasyonunda taarruza dayalı aşaması büyük ölçüde tamamlandı. Şimdi sıra temizlik aşamasında. Ardından Menbiç harekatı gelecek...

Bölgede teröristlerin telsizleri sustu. Askeri birliklerimizin üzerine havan ya da roket atışları yapılmıyor. Terör örgütü IŞİD'in keskin nişancıları da susturuldu. Ancak içeride hâlâ teröristlerin olduğu değerlendiriliyor. Bu nedenle "ihtiyatlı ilerleme" tarzı izleniyor. Tüneller, delikler, dehlizler ve evler tek tek kontrol ediliyor.

El Bab'de kontrol büyük ölçüde sağlandı ancak Mehmetçik aynı tehlikeyi bir daha yaşamamak için temkinli. Kontrol altına alınan mahalleler kaderine terk edilmiyor. Hassasiyet arz eden belli bölgelere özel kuvvetler zaman zaman girip gerekli kontrolleri yapıyor. El Bab kent merkezi IŞİD'in binlerce tuzağıyla dolu. Bölge tuzaklardan temizleniyor. Askerlerimiz çekildikten sonra da bölge uzaktan gözetim altında tutuluyor. İHA'lar bölgeyi 7/24 izliyor. El Bab’ın normalleşmesi için uygun zemin hazırlanıyor.

Askeri kaynaklara göre El Bab'da temizlik aşaması 1 buçuk ay kadar sürer. Sırada Amerika güdümündeki terör örgütü PYD'nin büyük bir tahkimat yaptığı Menbiç var.

Askeri birimler Menbiç operasyonu için hazırlık aşamasında. Ne tür bir harekât tarzı izleneceği, girmeden önce neler yapılacağı konusu değerlendiriliyor. Amerika ve PYD Menbiç'e yığınak yapsa da karşılarında saha deneyimi olan ve coğrafyayı iyi bilen Mehmetçik ve ÖSO uznları var. ÖSO'nun El Bab'a kadar verdiği mücadeleyle tecrübe kazandığı bu nedenle Menbiç'te zorlanmayacağı değerlendiriliyor.

Öte yandan Fırat Kalkanı Harekâtı'nın 177. gününde... 258 hedef karadan 20 hedef havadan bombalandı. IŞİD'in kullandığı 15 bina, 2 karargâh binası, 2 cephanelik ve 1 bombalı araç imha edildi. 15 IŞİD'li etkisiz hâle getirildi.

ulusalkanal.com.tr

amerika ışid pyd menbic el bab