Tahliye operasyonu sürüyor

Büyük tahliye operasyonu kapsamında yurt dışındaki Türk vatandaşları vatanlarına kavuşuyor. Türkiye'ye getirilenler yurtlarda 14 gün gözlem altında tutuluyor. Operasyonun Ramazan Bayramına kadar tamamlanması hedefleniyor.

Tahliye operasyonu sürüyor

Yurt dışından getirilen Türk vatandaşları karantinaya alınıyor, sağlık kontrolleri yapılıyor. Risklere göre, bazı kafilelerin karantina süreci uzatılıyor.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında yurt dışından getirilen Türk vatandaşlarının tahliyesi sürüyor.

Cezayir ve Irak'tan getirilen 500 Türk vatandaşı, yapılan sağlık kontrollerinin ardından Mardin ve Şanlıurfa'da yurtlara yerleştirilerek karantinaya alındı.

500 Türk vatandaşı 14 gün yurtlarda gözlem altında tutulacak.

Diyarbakır'daki Halid Bin Velid Erkek Öğrenci Yurdunda da koronavirüs hareketliliği sürüyor.Irak'tan getirilen 90 kişi karantina için yurda yerleştirildi.

Hollanda'dan Tokat'a getirilen 349 Türk vatandaşının öğrenci yurdundaki 14 günü doldu. Yapılan son testte bir kişide Kovid-19 tespit edildi. Bunun üzerine karantina süresi 2 gün daha uzatıldı.

Burdur, Isparta ve Çankırı'da karantina süreleri sona eren 607 kişi, kontrollerin ardından alkışlarla memleketlerine uğurlandı. Testi pozitif çıkan 3 kişi ise hastanede tedavi altına alındı.

Kocaeli'de 101, Kırıkkale'de de 62 kişi, 14 günlük karantina sürecinin ardından evlerine ulaştırıldı.

ulusal.com.tr

# tahliye