TÜBİTAK skandalında yeni bilgiler ortaya çıktı

Diplomasının sahte olduğu ortaya çıkan TÜBİTAK Kamu Sertifikasyon Merkezi Başkanı Hasan Başaran'ın evinde gizli belgelere ulaşıldı. 3 gün önce tutuklanan Başaran'ın evinde arama yapılmıştı. Evde, kurum dışına çıkarılması yasak olan flaş bellek ile 295 adet CD ve DVD ele geçirildi.

TÜBİTAK skandalında yeni bilgiler ortaya çıktı

Sahte diploma ile TÜBİTAK Kamu Sertifikasyon Merkezi Başkanı olan Hasan Bşaran ile ilgili yürütülen soruşturmada yeni bilgilere ulaşıldı.

3 gün önce tutuklanan Hasan Başaran'ın ev ve işyerinde yapılan aramalarda, kurum dışına çıkarılması yasak olan flaş bellek ele geçirildi. Aramada 295 adet CD ve DVD'ye de el konuldu.

Başaran'ın evinde ele geçirilen flaş bellekte, e-imzaların veri tabanı ile kritik ulusal proje verilerinin yer alma ihtimali üzerinde durulduğu öğrenildi.

Temmuz 2012'de, Kamu Sertifikasyon Merkezi bünyesinde işe başlayıp 4 ay sonra aynı birimin başına geçen Başaran'ın emniyet sorgusuna ilişkin bilgiler de ortaya çıktı.

Kurumda 65 kişinin kendisine bağlı olarak çalıştığını söyleyen Başaran, "Diplomamın sahte olduğunu anlayan olmadığı için askerliğimi de kısa dönem yaptım" dediği öğrenildi.

Hasan Başaran'a casusluk suçlaması yapılabileceği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

# soruşturma # hasan başaran # yeni bilgiler