HSYK Başkanvekili’nden önemli açıklamalar

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Metin Yandırmaz, F tipi örgütün faaliyetleri nedeniyle yargıya güvenin azaldığını belirtti. "Yargıya güven yüzde 20'lerde" diyen Yandırmaz, güveni yeniden arttırmak istediklerini söyledi.

HSYK Başkanvekili’nden önemli açıklamalar

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimlerinde en fazla oyu alan ve HSYK Başkanvekili olan Metin Yandırmaz, yargıya yönelik önemli açıklamalar yaptı. Yandırmaz, F tipi örgütün faaliyetleri nedeniyle yargıya olan güvenin yüzde 20'lere kadar düştüğünü belirtti.

adaletgundemi.net adlı internet sitesinin sorularını yanıtlayan Yandırmaz, HSYK seçim sonuçlarını "hukukun üstünlüğüne inanan meslektaşlarımızın zaferi" olarak değerlendirdi.

Yandırmaz, yargıya güveni yeniden artırmak istediklerini kaydetti.

"GÜVENİ YENİDEN ARTTIRACAĞIZ"

Yandırmaz, "Son birkaç yılda yaşanan haksız uygulamalar, maalesef halkımızı yargıdan soğutmuş ve hukukun eksik ya da yanlış uygulandığı inancının oluşmasına sebebiyet vermiştir. İşte tam da bu noktada, liyakat, kıdem ve eşitlik esasına dayalı bir uygulamayı esas alarak görev ifa edeceğimize dair imzaladığımız Etik Sözleşme çerçevesinde, milletimizin güvenine mazhar bir yargı sisteminin yeniden tesisi için çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın." dedi.

Yandırmaz meslektaşlarına da çağrıda bulundu. "Hukuk dışı olduğunu düşündükleri her türlü davranışla ilgili yeniden inceleme, itiraz ve şikâyet gibi yasal haklarını kullansınlar. Kurul olarak tüm başvuruları titizlikle inceleyip yasaların verdiği imkân dahilinde mağduriyetleri gidereceğiz." ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr