O savcı ve hakim hakkında tutuklama amaçlı yakalama kararı

Ergenekon savcısı Muammer Akkaş ve eski özel görevli hakim Süleyman Karaçöl hakkında tutuklama talebiyle yakalama kararı çıkarıldı. Bakırköy 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararında savcıların örgüt kurmakla suçlandığı belirtildi.

O savcı ve hakim hakkında tutuklama amaçlı yakalama kararı

F tipi örgütün yargı ayağına önemli bir darbe daha indi. Ergenekon savcısı Muammer Akkaş ve hakim Süleyman Karaçöl hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Bakırköy 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, Ergenekon savcısı Muammer Akkaş ve eski özel görevli hakim Süleyman Karaçöl hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkardı. Akkaş ve Karaçöl, "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, hükümeti ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" ile suçlanıyor.

Örgüt kurma suçlamasıyla soruşturulan eski özel görevli hakim ve savıların dosyası Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Dosyayı inceleyen başsavcılık Akkaş ve Karaçöl hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Talep mahkeme tarafından kabul edildi.

Ergenekon savcılarından Muammer Akkaş, Mayıs ayında alınan HSYK kararıyla meslekten atılmıştı. Daha önce haklarında yakalama kararı çıkarılan F tipi savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara Almanya'ya kaçmış, Mehmet Yüzgeç ise kayıplara karışmıştı.

ulusalkanal.com.tr