Gezi 2 yaşına girdi! İşte o büyük mücadelenin unutulmayan anları...

Gezi eylemlerinin bugün ikinci yıldönümü... Taksim'de başlayan mücadele "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları ile Türkiye'ye yayıldı, milyonlar meydanlara çıktı. "Hükümet istifa" sloganı sadece Türkiye değil dünyanın dört bir yanında yankılandı. İşte o büyük mücadelenin unutulmayan anları...

Gezi 2 yaşına girdi! İşte o büyük mücadelenin unutulmayan anları...

30 Mayıs 2013'te başlayan ve Türkiye'yi ayağa kaldıran gezi eylemleri iki yaşına girdi.

Herşey ortaklaşa ve kardeşçe yapıldı. Park temizlendi, gelenler ağırlandı. Yaralılar tedavi edildi. Polisin müdahalesiyle eylemlerde ilk yaralanan da Ulusal Kanal kameramanı Bülent Ünal oldu.

Direniş yükseldikçe AKP iktidarı telaşlandı. Dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan önce yurt dışı gezisine çıktı, ardından Türkiye çapında peşi sıra mitingler düzenledi. İktidardaki öfke ile polis de şiddeti arttırdı.

Önce Mehmet Mehmet Ayvalıtaş düştü toprağa, ardından Ethem Sarısülük vuruldu polis kurşunuyla. Hatay'da gaz kapsülüyle başından vurulan Abdullah Cömert de kalkamadı bir daha, Eskişehir'de sivil polis ve esnaf tarafından sıkıştırıldığı sokakta öldüresiye dövülen Ali İsmail Korkmaz da. Türkiye, o son tekneyi unutmadı, unutamadı. Ali İsmail memleketi Hatay'da uğurlanırken de Ahmet Atakan eşlik etti son yolculuğuna.

Ve Berkin Elvan... 14 yaşında verildi toprağa.

Gezi parkı kurtarıldı. Ancak Taksim meydanı yeni düzenleme ile birlikte beton ile kaplandı.

Futbolun bütün renkleri de Gezi eylemlerinde birleşti. Ancak Çarşı grubu bir başkaydı.

Sokaklarda ise polisin sert müdahalesi vardı.

Ulusal Kanal ilk kez Gezi Parkı'ndan canlı yayın yapan televizyon oldu. Canlı yayın aracı da Gezi eylemcilerinin yardımı ile meydana çıktı.

Peki o günlerde tepkilerin hedefindeki hükümet şimdi nasıl. Vatandaşlar işte bu soruyu da yanıtladı.

ulusalkanal.com.tr

gezi parkı direnişi