Sabiha Gökçen Havalimanı'na saldırıyı onlar üstlendi

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 1 işçinin hayatını kaybettiği hava toplu saldırıyı, bölücü terör örgütü PKK'nın uzantısı TAK üstlendi. Terör örgütü yeni saldırılar tehdidinde de bulundu.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na saldırıyı onlar üstlendi

Hükümetin sessizliğini koruduğu Sabiha Gökçen Havalimanına düzenlenen havan toplu saldırıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Bir temizlik görevlisinin ölümüne 1 kişinin de yaralanmasına neden olan saldırıyı terör örgütü PKK'nın kısa adı "Kürdistan Özgürlük Şahinleri" olan TAK adlı kolu üstlendi.

Örgüt açıklamasını PKK'ya yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı üzerinden yaptı. Habere göre örgüt "havan toplarıyla yapılan bu saldırı aynı zamanda yeni dönem eylemselliğimizin de başlangıcı olacaktır" dedi.

Terör örgütü TAK Türkiye'ye seyahat edecek turistleri de "Bundan sonra Türkiye'ye gelecek uluslararası havayolu şirketleri ve Türk vatandaşı olmayan yabancı turistlerin can güvenliğinden TAK olarak biz sorumlu olmayacağız" ifadeleriyle tehdit etti.

TAK, daha önce de PKK'nın şehir eylemlerini üstlenmesiyle gündeme gelmişti. 1993 yılında kurulan örgüt, PKK'nın metropoller ve turistik yerlerde sabotaj, bombalama veya kundaklama gibi eylemler yürüten silahlı paramiliter grup.

ABD tarafından küresel terörist ilan edilen Terör örgütü TAK; 2005'te Kuşadası'nda, 2006'da Marmaris'te ve Antalya'da saldırılar düzenlemişti. 2010'da İstanbul Halkalı'da askeri servise bombalı tuzak kuran terör örgütü, aynı yıl Taksim'de, 2011'de ise Ankara Kızılay’da bombalı saldırılar düzenlemişti.

ulusalkanal.com.tr

saldırısı sabiha gökçen