ABD Elçisi AKP'de

Amerika'nın Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, AKP Genel Merkezi'ne sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret, AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısı sırasında gerçekleşti. Ricciardone, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'la 1 saat boyunca görüştü.

AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu toplantısı sırasında parti genel merkezine sürpriz bir konuk geldi.

Amerika'nın Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Siyaset Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'la görüştü.

Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü. AKP Genel Merkezi'nden çıkan Ricciardone, basın mensuplarına ziyaretiyle ilgili kısa bir açıklama yaptı.

Ziyaretinin sebebi sorulan Ricciardone, AKP Hükümeti'nden bakanlarla, AKP ve muhalefet partileri liderleriyle sıkı temas içinde olduğunu söyledi.

Görüşmeyle ilgili ayrıntı vermekten kaçınan Ricciardone'ye Türkiye'deki halk hareketi de soruldu. Amerikan Büyükelçisi, "Biz Türkiye'nin dostu ve müttefikiyiz. Bizim, ifade özgürlüğü, demokratik toplantı özgürlüğü konusunda aramızda bir görüş farkı yok. Biz, bu süreçte de yanınızda olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr