Balyoz davasında yeni gelişme

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı Balyoz kararlarına esas alınan 5 Nolu hardiskteki sahteciliklere işaret eden TÜBİTAK raporunu istedi. Başsavcılık, Balyoz hakimlerinin "yeniden yargılama taleplerini reddettiği kararın da Yargıtay'a gönderilmesini talep etti.

Balyoz davasında yeni gelişme

Başsavcılık, 17 Şubat'ta Özel Görevli İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazdığı yazıda talebin gerekçesi "itiraz niteliğindeki talepleri sağlıklı değerlendirilebilmek" olarak açıkladı: "İtiraz niteliğindeki taleplerin sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilmesi amacıyla 20 Ocak 2014 tarihli "Dijital Adli Analiz Raporu" ve mahkemenizin 03 Şubat 2014 tarihli "yargılamanın yenilenmesi taleplerinin reddine" ilişkin karar ile bu karara itiraz edildi ise, bunun sonucuna ilişkin kararın orjinal veya onaylı bir suretinin gönderilmesi rica olunur."

Balyoz hakimleri 17 Şubat tarihli talebe 19 Şubat'ta yanıt vererek istenen evrakları Yargıray Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Özel görevli mahkemelerin kaldırıldığı ve yeniden tartışıldığı günlerde balyoz delillerindeki sahteciliklere işaret eden TÜBİTAK raporu Yargıtay dosyasına girdi.

Balyoz yargılaması boyunca dijital verilerdeki manipülasyonlara işaret eden onlarca rapor ve verilerde yer alan 1500'ü aşkın tarih çelişkisine karşın 5 Nolu hardisk için bilirkişi raporu alınmadı. Balyoz hakimleri 5 Nolu harddiskin incelenmesi yönündeki tüm talepleri reddetmişti.

Donunma Komutanlığı'ndaki aramada bulunan 5 Nolu harddisk Balyoz davasında güncelle iddialarına kanıt olarak gösterilmişti. Harddiskteki manipülasyonları ortaya koyan rapor Poyrazköy davasına bakan Özel Görevli İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talebi üzerine hazırlanmıştı.

Haber: Özer Sürmeli

ulusalkanal.com.tr

balyoz davası 5 nolu harddisk