Cebe bir darbe daha mı? Yurt dışında alınan telefon harçları 600 TL...

Cep telefonlarını da kapsayan elektronik eşyalara ek gümrük vergisinin hazırlıkları sürerken, yurt dışından alınan cep telefonları ile ilgili sürpriz bir çağrı geldi. Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği Başkanı Sinan Ekşin, cep telefonu harcının 131 liradan 600 liraya çıkarılmasını talep etti. Talep gerçekleşirse devlet cep telefonu harçlarından 375 milyon lira ek gelir elde edecek.

Cebe bir darbe daha mı? Yurt dışında alınan telefon harçları 600 TL...

Türkiye’deki ek vergilerle ateş pahası olan cep telefonlarının fiyatı daha da artabilir.

Geçen ay, cep telefonlarını da kapsayan elektronik eşyalara ek gümrük vergisi geleceğini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi tarafından açıklanmıştı.

Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği Başkanı Sinan Ekşin yurtdışında alınan cep telefonları için ödenen harçların 600 liraya çıkmasını istedi.

Ekşin, isteğinin nedeni olarak: ek gümrük vergileri sonrası yurt dışından cep telefonu alımına ilginin artma ihtimalini gösterdi.

Cep telefonları için harç ücretlerinin 600 lira olması durumunda, devlet yılda ortalama 800 bin telefonun kaydından 375 milyon liraya yakın ek gelir elde edebilecek.

ulusalkanal.com.tr