IŞiD PKK'ya yaradı!

IŞİD'in Irak saldırıları sonrası PKK terör örgütü alan kazanma ve uluslararası meşruiyet arayışlarını hızlandırdı. Amerikalı yetkililer ile PKK'lılar Şengal'de yan yana görüntülendi. Pentagon'un finanase ettiği yardım kuruluşu USAID yetkililerine PKK militanları eşlik etti.

IŞiD PKK'ya yaradı!

PKK terör örgütü IŞİD terörizmini fırsata çevirme arayışına girdi. IŞİD, Irak'ta önce Musul ve Bağdat'a sonra Kuzey'deki Kürt bölgelerine atak yaptı. IŞİD'in ikinci operasyon dalgasında harekete geçen PKK; "terörizme karşı savaşan örgüt" ünvanını almak için yoğun çabaya girdi.

Çok yönlü bir terör enstrümanı olan IŞİD dolaylı yoldan PKK'ya yaradı. Gelinen noktada Amerikalılar PKK'lılarla aynı karede poz vermeye başladı.

Pentagon'un finansörü olduğu USAID kuruluşunun bir yetkilisi IŞİD saldırılarının hedefi olan Irak'ın Şengal kentine gitti. Amerikan özel kuvvetlerine bağlı 100’ü aşkın asker, yanlarında Amerikan devletinin uluslararası yardım kurumu olan USAID görevlileriyle birlikte Şengal Dağı’na ulaştı. Amerikalı yetkiliye burada PKK'nın Suriye kolu olan YPG ve Kandil'in askeri kanadı olan HPG militanları eşlik etti.

Vatan gazetesi'nin yayımladığı bu fotoğraf, Şengal halkının, Peşmergeleri ve Amerikalıları geç geldikleri için protesto ettikleri sırada çekildi. Bölgede görev yapan gazetecilere göre ortadaki şapkalı sivil USAID yetkilisi, onunla halk arasında tercümanlığı bir YPG'li yapıyor, sırtı dönük silahlı diğer kişi de bir HPG'li.

Burada çekilen kare PKK'nın IŞİD saldırısından sonra elde ettiği konumu gösterdi. Irak'ın iç kesimlerine girme koşullarını bulan PKK'lılar aynı zamanda Amerikalılarla açıktan poz verecek zemine de IŞİD sayesinde kavuştu.

ulusalkanal.com.tr