İngiltere, Avrupa Birliği'nden ayrılıp ayrılmamayı oylayacak

İngiltere, 23 Haziran’da Avrupa Birliği’nde kalıp kalmamaya karar vermek için referanduma gidiyor. İngiltere’nin Avrupa Birliği içinde özel bir statüye sahip olduğunu belirten Başbakan David Cameron, Bakanlar Kurulu’na “Yeniden düzenlenmiş bir Avrupa Birliği”nde kalmayı teklif edeceğini söyledi.

İngiltere, Avrupa Birliği'nden ayrılıp ayrılmamayı oylayacak

Mülteci sorununun büyük bir krize dönüştüğü Avrupa Birliği zor günler geçiriyor. Şimdi de İngiltere, Avrupa Birliği üyeliğini tartışmaya açıyor.

İngiltere, 23 Haziran Perşembe günü Avrupa Birliği’nde kalıp kalmamaya karar vermek için referanduma gitme kararı verdi.

Başbakan David Cameron, yaptığı açıklamada referandum kararını duyurarak, Bakanlar Kurulu’na “Yeniden Düzenlenmiş Avrupa Birliği’nde kalmayı” tavsiye edeceğini belirtti.

Cameron, ülkesinin AB’den talep ettiği düzenlemeler konusunda anlaşmaya varıldığını ve İngiltere’nin AB içinde özel bir statüye sahip olacağını söyledi.

Cameron’ın kabinesinde ise AB konusunda görüş ayrılıkları yaşanıyor.

İçişleri Bakanı Theresa May Cameron'ın AB'de kalma görüşünü desteklerken, Adalet Bakanı Michael Gove gibi çok sayıda önemli isimse AB’den ayrılmayı savunuyor.

ulusalkanal.com.tr