TGB, Suriye'de Türkiye'yi temsil etti

Uluslararası Teröre Karşı Gençlik Buluşması Suriye'nin başkenti Şam'da başladı. Suriye Devrimci Gençlik Birliği Başkanı Maan Abbuud; Türk Suriye ile dayanışma göstermesinden memnun olduklarını belirtti. Heyetler Suriye’nin kilit örgütü Baas Partisi’ni ziyaret etti. Anti Emperyalist Gençlik Birliği Genel Sekreteri Elif İlhamoğlu, Baas Partisi Genel Sekereteri Hilal Hilal’le birlikte ortak açıklama yaptı.

Türkiye Gençlik Birliği öncülüğünde kurulan Anti Emperyalist Gençlik Birliği ve Suriye Devcimci Gençlik Birliği güçlerini birleştirdi. İki kurum, Şam’da Suriye ile dayanışma kapsamında Uluslararası Teröre Karşı Gençlik Buluşması düzenledi.

Etkinliğe Türkiye, Ürdün, Yemen, Irak, Filistin, Lübnan, Cezayir, Sudan, Almanya, Hollanda, Belçika, Libya ve Kuzey Kore’den 35 örgüt temsilcisi katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Suriye Devrimci Gençlik Birliği Başkanı Maan Abbuud, TGB heyetine ayrıca teşekkür etti. Abbuud; “özellikle Türklerin gelerek Suriye ile dayanışma göstermesinden çok memnunuz” dedi.

Heyetler program kapsamında Suriye’nin kilit konumdaki örgütü olan Baas Partisi’ni ziyaret etti. Parti Genel Merkezi’ndeki ziyarette heyetleri parti Genel Sekreteri Halil Halil ağırladı.

Ziyarette Baas Partisi Genel Sekreteri ve Anti emperyalist Gençlik Birliği Genel Sekreteri Elif İlhamoğlu yan yana görüntü verdi, ortak açıklama yaptı. Konferans katılımcılarını tek tek tanıtan İlhamoğlu, heyet adına Suriye ile dayanışma mesajlarını iletti.

Teröre karşı gençlerin çabalarını takdir ettiklerini belirten Baas Partisi Genel Sekreter Halil Halil; “gençlere inanıyorum, güveniyorum hepsi kendi ülkesinin bağımsızlığını sağlayacak ve devrimlere önderlik edecek” diye konuştu.

Baas Partisi ziyareti ardından oturumlara devam edildi. Suriye Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Ahmet Hamid, Suriye’nin terörle mücadelede ciddi olan devletlerle işbirliği yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Uluslararası Teröre Karşı Gençlik Buluşması 7 Ocak’ta son bulacak. Etkinlik kapsamında heyetler Suriye Eğitim Bakanı ve Enformasyon Bakanı ile görüşecek. Oturumların son günü olan 6 Ocak’ta sonuç bildirgesi açıklanacak.

HABER: MEHMET KIVANÇ / ŞAM

ulusalkanal.com.tr

türkiye gençlik birliği