İzmir'e dev duruşma salonu

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin 267 sanığın yargılamasının yapılacağı 654 kişi kapasiteli duruşma salonu yenilenerek hazır hale getirildi. Darbe girişimine ilişkin ilk dava 30 Ocak Pazartesi günü başlayacak...

İzmir'e dev duruşma salonu

İzmir’de Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin 267 sanığın yargılamasının yapılacağı duruşma salonu yenilendi.

15 Temmuz darbe teşebbüsüne ilişkin İzmir'de yürütülen soruşturma kapsamında, 267 sanığın yargılanacağı duruşma salonu, 270 sanık, 202 avukat, 162 izleyici ve 20 basın mensubu olmak üzere 654 kişi kapasiteli olacak şekilde düzenlendi.

Salon, davanın rahatlıkla yürütülüp izlenebileceği teknolojik donanımlarıyla dikkati çekiyor.

750 metrekarelik alana sahip salona tutuklu sanık, hakim ve savcı ile izleyici olmak üzere üç bölümden giriş sağlanacak.

Duruşma salonunu, çevresini, kampüs nizamiye kapısı ile otoparkı 24 saat gözetleyecek gece ve gündüz en kaliteli görüntüyü verecek şekilde 58 kamera ile olası olaylar kayıt altına alınacak.

Türkiye'de ilk defa, bir duruşma salonuna yerleştirilen yaklaşık 17 metrekarelik iki ekranla, söz isteyen kişilere otomatik olarak dönecek kameralarla görüntünün, duruşmayı takip edenlerce rahat bir şekilde izlenmesi kolaylaştırılacak.

Tutukluların salona güvenli bir şekilde getirilmesi için 38 metrelik geçiş tüneli ile 7 bölümden oluşan nezarethane ile nizamiye binası hükümlülerce inşa edildi.

izmir fetö