Twitter'ın yerli rakibine bakanlıktan davet

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Facebook ve Twitter'a rakip olmak amacıyla "Freelyshout.com" sitesini kuran Kocaeli'deki iki gence, projelerini sunmaları için davet gönderdi.

Twitter'ın yerli rakibine bakanlıktan davet

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Gebze'de yaşayan ve Facebook ile Twitter'a rakip olan "Freelyshout.com" sitesinin kurucularından Yasin Ersoy ve Ertan Aktaş'a, projeleriyle ilgili sunum yapmak üzere davet gönderdi. Aktaş, yaptığı açıklamada, sitelerinin 2013 yılında yayına girdiğini ve ilk üyelerinin ünlü televizyoncu Okan Bayülgen ve Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay olduğunu söyledi. Kullanıcılara "shout" diye adlandırdıkları fotoğraf ve videolu paylaşım imkanı sunduklarını ve diğer sosyal medya sitelerinden farklı olarak sitede sosyal sorumluluk modülünü de eklediklerini belirten Aktaş, bu yolla bir farkındalık oluşturulabildiğini dile getirdi.

Yakınındaki bir hastanede kan ihtiyacı varsa kullanıcının bunu hemen görebildiğini vurgulayan Aktaş, 'Bunlar gibi birçok modül var. Şu anda yaklaşık 140 bin kullanıcımız oldu.' dedi.

"Dünya çapında popülerleşmeyi hedefliyoruz"

Projelerinin incelemeye alındığını ve yarın sunum yapacaklarını söyleyen Aktaş, Bakan Fikri Işık'ın destekleriyle sitelerinin daha da büyüyeceğini ve yakın bir dönemde sitenin mobil uygulamalarını yayınlayacaklarını dile getirerek, "Mobil uygulamaları da yayınladıktan sonra popülerliği 4 kat artacaktır. Herkes kullanmaya başlayacaktır. Bu konuda herkesten destek bekliyoruz." şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr

twitter teknoloji facebook Sanayi Bilim