PKK/HDP'nin provokasyonu tutmadı

PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin "Türk-Kürt kavgası" başlatma hevesi yine kursağında kaldı. 22 Ağustos'ta Sakarya'da yaşanan kavganın görüntülerini PKK'ya yakın siteler "Kürtlere Irkçı saldırı" yalanıyla paylaştı. HDP ve CHP'deki HDP yakın isimler de bu yalanı sosyal medya üzerinden yaydı. İçişleri Bakanlığı, Sakarya Valiliği yaptığı açıklamada ırkçı saldırıyı yalanladı. Provokatörlere tokat gibi yanıtı ise kavganın tarafı olan Mardinli Kasım Demir verdi. Olay, Türk-Kürt kavgası değil şahsi bir mesele dedi.

PKK/HDP'nin provokasyonu tutmadı

Sakarya'daki işçiler ile işveren arasında çıkan kavga sonrası PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin başlattığı provokasyon sonuçsuz kaldı. Kavganın nedeninin ırkçılık değil, asayiş olduğu ortaya çıktı.

Bu görüntüler Sakarya'nın Kocaali Ortaköy Mahallesi'nde kaydedildi. Mardinli tarım işçileriyle Sakaryalı işveren arasında bir kavga çıktı. 22 Ağustos tarihli görüntüleri PKK'ya yakın haber siteleri Kürtlere Irkçı saldırı başlığıyla verdi. Haber ve görüntüler bir anda sosyal medyanın gündemine oturdu. Bunu fırsat bilen HDP çevresi ve CHP'li bazı isimler görüntüleri "Kürt vatandaşlara yönelik saldırı" olarak paylaştı.

Söz konusu kavganın işçiler ile işverenin fındık toplama işinde anlaşamaması üzerine çıktığı belirlendi. Provakatörlerin hevesini kursağında bırakan açıklamayı da işçilerin çavuşu Kasım Demir yaptı. Mardinli Demir, "Bu Türk-Kürt meselesi değil, şahıs meselesidir" dedi. Konunun ırkçılık tartışması üzerine kurulmaması uyarısı yapan Demir, olayın münferit olduğunu da kaydetti.

İşçilerden Şilan Demir ve Rojda Demir de benzer açıklamalar yaptı. İşçiler, "Türk Kürt kardeştir. Aynı bayrak altında yaşıyoruz "ifadelerini kullandı.

Olayla ilgili açıklama yapan Sakarya Valiliği, ortaya çıkan görüntülerin yargıya gittiğini ve incelemelerin sürdüğünü açıkladı.

ulusal.com.tr

chp pkk hdp sakarya içişleri bakanlığı kavga sakarya valiliği