Operasyonlar tüm hızıyla sürüyor

Cizre'de 16 Aralık'ta PKK'ya karşı başlayan operasyon tüm hızıyla sürüyor. Silopi'den sonra Cizre'de de PKK'nın direnci büyük oranda kırıldı. Güvenlik güçleri mahallelerdeki el yapımı patlayıcıları imha ederek ilerliyor. Operasyon sırasında çekilen fotoğraflar da basınla paylaşıldı.

Operasyonlar tüm hızıyla sürüyor

Cizre'de terör örgütü operasyonu sürüyor Cizre'de terör örgütü mensuplarının direnişi önemli ölçüde kırıldı. Silopi ilçesindeki operasyonun tamamlanmasıyla asker ve polisin bir bölümü Cizre'ye sevk edildi.

Nur, Dağ Kapı, Konak, Ali Bey ve Şah mahalleleri büyük oranda teröristlerden temizlendi. Örgüt mensupları, Sur Mahallesi, İdil ve Nusaybin caddeleri ile ara sokaklara sıkıştırıldı. Operasyon anındaki görüntüler basına servis edildi.

Güvenlik güçleri, teröristlerce tuzaklanmış el yapımı patlayıcılara karşı sokakları karış karış tarıyor. Rögar kapakları ve mazgallar, patlayıcı yerleştirilme ihtimaline karşı özellikle kontrol ediliyor.

Nur Mahallesi'nde mutfak tüpü ve çelik tencere ile hazırlanmış el yapımı patlayıcılar ve çok sayıda bomba düzeneği ele geçirildi.

İlçede okul ve camiler teröristlerce üs olarak da kullanılıyor. Bazı evleri tünellerle birbirine bağlayan teröristler, operasyonlar sırasında tünelleri kullanarak güvenlik güçlerinden kaçıyor.

Su kanalları, kanalizasyon şebekesi ve dere yatakları da teröristlerce kaçış yolu olarak tercih ediliyor. Evlerin duvarlarını delen teröristler, buralardan güvenlik güçlerine ateş ediyor.

Örgütün depo olarak kullandığı bir evde de yaklaşık 2 ton gıda maddesi bulundu. İlçedeki bir başka evde ise güvenlik kameraları ele geçirildi.

Kum çuvalları ve lastik kullanılarak oluşturulan çok sayıda barikat, zırhlı kepçeler yardımıyla kaldırıldı.

Teröristlerin, güvenlik güçlerini yanıltmak için barikatlara cansız manken koyduğu görüldü. Teröristlerin görüntü almak için sokak aralarına çektiği brandalar da kaldırıldı.

12 kilogramlık mutfak tüpünden yapılmış bir patlayıcı da güvenlik güçlerince fünyeyle imha edildi.

ulusalkanal.com.tr