Gaziantep'teki saldırıdan 5 gün önce istihbaratın uyarıda bulunduğu ortaya çıktı

Gaziantep bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısının, Diyarbakır, Suruç ve Ankara Gar katliamları düzenleyen IŞİD hücresiyle bağlantılı olduğu belirlendi. Terörist İsmail Güneş'in IŞİD'in Gaziantep hücresine bağlı olduğu, İstihbarat'ın 5 gün önce uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.

Gaziantep'teki saldırıdan 5 gün önce istihbaratın uyarıda bulunduğu ortaya çıktı

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde bomba yülkü araçla düzenlenen terör saldırısının Diyarbakır, Suruç ve Ankara'daki terör saldırılarıyla bağlantılı olduğu ortaya çıktı.

2 polis memurunun şehit olduğu saldırıyı düzenleyen İsmail Güneş'in kimliği DNA testiyle belirlendi. Teröristin, 2 yıl önce Suriye'ye gittiği, amcasının öldürülmesinden sonra Suruç ve Ankara Gar saldırısı planlayan, başına 4 milyon lira ödül konulan terörist Yunus Durmaz'ın lideri olduğu Durmaz Grubu'na katıldığı anlaşıldı.

Suriye'den yasadışı yollardan Türkiye'ye sızan intihar bombacısı Güneş, takibe alındı. Emniyet İstihbaratı da saldırıdan 5 gün önce IŞİD'in Gaziantep'te eylem hazırlığında olduğu yönünde uyarıda bulundu.

Uyarı yazısında intihar bombacısı İsmail Güneş ile bağlı bulunduğu hücre yöneticisi, IŞİD'in sözde Gaziantep emiri Yunus Durmaz'ın da isimlerine yer verildi. Ancak İsmail Güneş'in emniyette kaydı olmadığı için pasif eylemci olarak takip edildiği ortaya çıktı.

ulusalkanal.com.tr