Hakkarililer Ulusal Kanal'a konuştu: Hiçbir televizyon buraya gelmiyor, iyi ki geldiniz

Hakkarililer Ulusal Kanal'a konuştu: Hiçbir televizyon buraya gelmiyor, iyi ki geldiniz

Vatan Partisi Yüksekova mitingi öncesi sokaktaki Yüksekovalılar Ulusal Kanal mikrofonu uzattık. Kimse de konuşmazlık etmedi. Tersine memnun oldular ve bize “İyi ki geldiniz, daha önce neredeydiniz?” diye sitem ettiler.

Bazı yurttaşlar, “Hiçbir televizyon buraya gelmiyor. Bir gelin bizi dinleyin, ne haldeyiz, ne yer ne içeriz, bir bakın” diye yakındı. Hepsinin şikayeti birdi: “Bizi hep terörle birlikte duyuruyorsunuz. Sadece uzaktan yazıyorsunuz. Oysa biz barışçı bir halkız.” Yine mikrofon uzattığımız yurttaşlar ağız birliği etmişçesine kardeşliğe duydukları hasreti dile getirdiler ve Edirne’den Hakkari’ye barış mesajı verdiler: “Türk Kürt kardeştir. Biz sadece barış ve birlik istiyoruz. Yeter artık, bıktık, kan dökülmesin!”

Yüksekova halkının başlıca derdi terör ve işsizlik. Terörün başlıca nedeni işsizlik. Halk, “Buraya hiçbir yatırım yapılmıyor, yatırım yapılmayınca da iş yok” diye yakınıyor. Mikrofon uzattığımız gençlerden biri iki üniversite okumuş ancak çaycılık yapıyordu, “İş yok, çaycılık yapıyorum” dedi. Bize çay ikram etmeyi de ihmal etmedi. Sokaktaki vatandaşlar, bize karşı oldukça konukseverdi. Kimi yurttaşlar kalacak yerimiz olup olmadığını sordu, evlerinde konuk edebileceklerini söyledi. Yoğun yağmurda ıslandığımızda, küçük bir çocuk elinde bir ceketle koşturarak, “Patronum gönderdi, üşümüşsünüzdür diye...” dedi.

Lale Delidağ / Yüksekova

ulusalkanal.com.tr

vatan partisi yüksekova mitingi