İran bankacılıkta yeni yazılım ve teknik altyapısını sergiledi

İran bankacılık alt yapısını geliştiriyor. Ambargolar sonrası uluslararası finans sektörü ile uyumu hedefleyen İran, sektördeki yenilikleri “Bankacılık yazılım ve teknik altyapı hizmetleri” fuarında tanıttı. Ulusal Kanal’a konuşan İran Merkez Bankası Başkanı Veliyullah Seyf, ambargolar sonrası İran ve Türkiye arasındaki finansal ilişkilerin daha sıkı devam edeceğini söyledi.

Ambargoların kalkması kararı ile birlikte, dünya finans sektörüne uyum sağlamayı hedefleyen İran, bankacılık sektörü geliştirdiği yeni yazılım ve teknikleri başkent Tahran’da sergiledi.

İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen “Bankacılık yazılım ve teknik altyapı geliştirme” fuarına uluslararası finans temsilcilerinin yoğun katılımı dikkat çekti.

İran bankaları; fuarda, sanal alışverişten, ATM ve pos hizmetlerine, uluslararası para tranferi yazılımlarına kadar birçok yerli teknoloji ürününü sergiledi.

Ulusal Kanal’a konuşan İran Merkez Bankası Başkanı Veliyullah Seyf, İran’ın bankacılık ve uluslararası para tranferi konusunda dünya ile uyum sağlayacak yeterliliğe sahip olduğuna dikkat çekti. Seyf, yeni dönemde Türkiye ile daha sıkı ilişkiler kurmayı planladıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Türkiye ile herzaman iyi ilişkiler içinde olduğumuz için mutluyum. Türk bankaları özellikle Merkez Bankası ambargo zamanında bile bizim için servis sunuyordu. Ambargolar aslında bizim ilişkilerimizin de artmasına neden oldu ki bu ilişkiler olumlu ve iki tarafın da yararınaydı. Ambargolar sonrasında da varolan ilişkilerin daha da gelişeceğini düşünüyorum. Türkiye ile İran arasında ambargolar kalktıktan sonra bu ilişkiler daha da artacak."

Fuarın düzenleyicisi, E-bankacılık Geliştirme Merkezi Genel Müdürü Dr. Muhammed Bayat hedeflerini şöyle anlattı:

"Hedefimiz İran ın jeopolitik ve stratejik olarak bütün alanlarda kendine düşen payı almasını sağlamak. Uzun süredir devam eden ambargolar yüzünden endüstiriyel finansal ve bankacılık alt yapısı eksikliği oluştu ve Nükleer anlaşma sonrası oluşan elverişli oratamda sektördeki uluslarası açığı kapatmak için teknik ve yazılım alt yapsını geliştirmek için çabalıyoruz."

HABER-KAMERA: YAKUP ASLAN

ulusalkanal.com.tr

iran bankacılık sistemi