12 Ocak Perşembe Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de okullar tatil mi

12 Ocak Perşembe Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de okullar tatil mi? Trakya'da 192 köy yolu yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı. Trakya Üniversitesinde eğitime bir gün ara verildi. Trakya genelinde öğle saatlerinde yoğun kar yağışı bekleniyor. Edirne Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İlimizde yaşanmakta olan elverişsiz hava şartları, bu duruma bağlı kötü yol koşulları ve meteorolojik bilgilere göre kar yağışı beklenmesi nedeniyle merkez ve ilçelerde resmi-özel ilköğretim ve orta öğretim okulları ve kurumlarında Valilik kararı ile 12/01/2017 Perşembe günü eğitim öğretime 1 (Bir) gün ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personel de 12/01/2017 Perşembe günü idari izinli sayılacaktır." denildi.

12 Ocak Perşembe Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli'de okullar tatil mi

12 OCAK PERŞEMBE EDİRNE, TEKİRDAĞ VE KIRKLARELİ'DE OKULLAR TATİL Mİ

Trakya'da 192 köy yoluna yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.

Bölge geçen haftadan bu yana zaman zaman etkisini artıran kar yağışı nedeniyle beyaza büründü.

Soğuk havanın yanı sıra kar yağışı da yaşamı zorlaştırıyor. Trafikte aksamalar ve ulaşımda sıkışmalar meydana geliyor.

Kar yağışlı sistemin hafta sonuna kadar bölgede etkili olması bekleniyor.

Edirne

Edirne'de akşam saatlerinde başlayan ve sabaha kadar yer yer tipi şeklinde görülen kar yağışı, 138 köy yolunun kapanmasına neden oldu.

Sürücülerin pek çoğu sabah araçlarını park ettikleri yerlerden ve eğimli alanlardan çıkaramadı.

Belediye işçileri kaldırım ve yollarda kar temizleme çalışmalarını sürdürüyor. Karayolları ekipleri de sınır kapılarına giden yollardaki karları temizliyor.

Okulların tatil olduğu kentte Trakya Üniversitesinde eğitime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 8 derece olduğu kentte, bugün öğle saatlerinden geceye kadar yoğun kar yağışı bekleniyor.

EDİRNE'DE YARIN DA TATİL

Edirne Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İlimizde yaşanmakta olan elverişsiz hava şartları, bu duruma bağlı kötü yol koşulları ve meteorolojik bilgilere göre kar yağışı beklenmesi nedeniyle merkez ve ilçelerde resmi-özel ilköğretim ve orta öğretim okulları ve kurumlarında Valilik kararı ile 12/01/2017 Perşembe günü eğitim öğretime 1 (Bir) gün ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personel de 12/01/2017 Perşembe günü idari izinli sayılacaktır." denildi.

Tekirdağ ve Kırklareli

Tekirdağ'ın merkezinde dün etkili olan kar yağışı, yüksek kesimlerde tipiye dönüştü.

Malkara ve Hayrabolu ilçelerinin bazı mahallelerinde dün gece etkisini artıran yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan yollar, belediye ekiplerince açıldı.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 4 derece ölçüldüğü kent merkezinde, karayolları ve belediye ekipleri yollarda buzlanma ve kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.

Kırklareli'de de öğleden sonra kar yağışının etkili olması bekleniyor. Ekipler, kapalı 54 köy yolunun açılması için çalışma yürütüyor.

Kırklareli'de okullar yarın tatil edildi.

Valilik açıklamasında şöyle denildi:

Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle İlimiz Merkez ve tüm İlçelerimizde Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm özel ve resmi eğitim kurumlarında 12 Ocak 2017 Perşembe günü eğitim ve öğretime 1 (bir) gün ara verilmiştir.

Ayrıca kamu ve kurumlarda çalışan engelli ve hamile personelde aynı gün idari izinlidir.

ulusalkanal.com.tr