Almanya'dan FETÖ itirafı: "Türkiye'den gelen taleplere rağmen adli yardım yapılmadı"

Almanya'dan, firari olarak ülkede bulunan FETÖ'cülerle ilgili itiraf niteliğinde bir açıklama geldi. Alman Hükümeti, meclise sunulan soru önergesine, "Türkiye'den gelen iade taleplerine rağmen hiçbir şekilde karşılıklı adli yardım yapılmamıştır" yanıtını verdi.

Almanya'dan FETÖ itirafı: "Türkiye'den gelen taleplere rağmen adli yardım yapılmadı"

Almanya, Türkiye'nin FETÖ ile ilgili talepleri ile ilgili hiçbir yardım yapılmadı itirafında bulundu. Almanya'nın FETÖ konusunda bu tavrını Meclise sunulan soru önergesi ortaya çıkardı.

Alman Hükümeti, geçen yıl Sol Partili milletvekilleri tarafından sunulan soru önergesine yanıt verdi. Önergede, Türkiye'den FETÖ'ye dair talep gelip gelmediğine ilişkin bir soru soruldu.

Hükümetten gelen açıklama itiraf niteliğinde oldu...

Sözcü gazetesine göre, soru önergesine cevap veren Alman Hükümeti, “Nitekim Almanya tarafından, Türkiye'den gelen taleplere rağmen hiçbir şekilde karşılıklı adli yardım yani adli tebligatların verilmesi, tanıkların sorgulanması veya delillerin teslim edilmesi yapılmamıştır…” ifadesini kullandı.

FETÖ ile ilgili bu tavrı alan Alman hükümeti, yaptığı açıklamada Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ni ise "takip edilmesi gereken kurum” olarak gösterdi.

türkiye fetö almanya diyanet işleri