Başarısız darbe girişimi

Her başarılı darbenin arkasından mutlaka yeni bir anayasa veya anayasada köklü değişiklikler yapılır. Milli Anaya Forumuna ve bu forumu destekleyen yürekli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz, bu tezgâhı onlar bozdular.

Başarısız darbe girişimi

Mehmet Bori

Şimdi sıra geldi gerçek darbecileri yargılayıp okyanus ötesinin vesayetinden kurtulmaya. Bu iş, boğazına kadar yolsuzluğa batmış, günaha bulaşmış, AKP ile değil, milli hükümet ile olur.

Darbe senaryosu

Taraf gazetesi eski köşe yazarı Alper Görmüş 04 Kasım 2011 tarihli yazısında Gülen gönüllülerinin kurup yönettiği ve Yazarlar Vakfı’nda “askerî vesayet ve demokrasi” tartışıldığı bir toplantıya katıldığını, toplantıda birisinin; “belki de askerî vesayeti ortadan kaldırmanın yegâne yolunun, başarısız kalmış bir askerî darbe girişiminin ardından eski ve yeni darbecilerin derdest edilip yargılanmaları olduğunu” yazmıştı.

Gerçekten de bu senaryoyu birebir yaşadık. Ergenekon ve Balyoz operasyonlarıyla sahte darbe davaları yaratıldı, arkasında 12 Eylül’ü, 28 Şubat’ı yargılıyoruz diye aydınlar, yazarlar, gazeteciler, akademisyenler, avukatlar, askerler içeri atılarak toplum sindirildi, devletin TSK gibi kilit kurumları şekillendirildi. Bu gün yaşadığımız darbe süreci, “darbecileri yargılıyoruz” maskesi altında işte böyle hazırlandı.

Bu sefer darbenin taşeronu asker değil

Sıra Türkiye’nin değişmeye başlayan rotasını Atlantik yörüngesine tekrar sokmaya gelmişti. Yargı ve polis içerisine yuvalanmış cunta, yıllardır takip ettiği ve kayda aldığı yolsuzluklar üzerinden AKP Hükümetine darbe girişiminde bulundu.

Başbakan köşeye sıkışınca siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Cemaati kast ederek, “bunlar Türk Ordusuna kumpas kurdular” diye bağırmaya başladı. Muhalefet, hapislere atılan, iğrenç suçlamalarla aşağılan subaylarımızın darbeci olduğuna zaten inanmıyordu. Akdoğan’ın açıklamalarından sonra bu inanç AKP’ye oy veren kesimde de hızla hâkim oldu. Şimdi Türkiye’nin %99’u Ergenekon ve Balyoz davasında yargılananların darbeci olduğuna inanmıyor. Daha da önemlisi kamuoyunun önemli bir kısmı, devlet içine sızmış F tipi cuntanın darbeci olduğunu düşünmeye başladı.

Kendi kazdıkları kuyuya kendileri düştüler

Başta yazdık. Hani, “F tipi cunta, başarısız bir darbe girişimi ile askeri vesayetten kurtulmayı planlamıştı” ya; tam da planladıkları gibi oldu. Başarısız bir darbe girişiminden sonra kendileri tasfiye oluyor. Okyanus ötesinde planlanan, yargı ve polis içersine yuvalanmış Cemaat mensupları tarafından uygulamaya konan bu darbe girişimi başarısız oldu. Sonuçta kendini “Hizmet Hareketi” olarak tanımlayan Camia, halkın gözünde F tipi cuntaya dönüştü. Kusura bakmasınlar kendi düşen ağlamaz.

Darbeyi Milli Anayasa Forumu güçleri bozdu

Her başarılı darbenin arkasından mutlaka yeni bir anayasa veya anayasada köklü değişiklikler yapılır. Milli Anaya Forumuna ve bu forumu destekleyen yürekli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz, bu tezgâhı onlar bozdular.

“Gezide” sokağa çıkan gençlerimize teşekkür ediyoruz. Bize siyaset dersi verdiler. “Rabia” işaretini 4 bakana, olmadı 4,5 milyon Avro’ya çevirdiler. Fetullah Gülen’in beddua videosundan komedi klipi yaptılar.

Kendisi temiz olmayan temizlik yapamaz

Şimdi sıra geldi gerçek darbecileri yargılayıp okyanus ötesinin vesayetinden kurtulmaya. Bu iş, boğazına kadar yolsuzluğa batmış, günaha bulaşmış, itibarını yitirmiş, birilerinin esiri olmuş AKP ile değil, milli hükümet ile olur.

Merak etmeyin, tertemiz insanımız, pırıl pırıl gençlerimiz milli hükümet seçeneğini de yaratacaktır. Yakında…

Aydınlık

AKP fethullah gülen cemaat erdoğan darbe emniyet savaş yargı