İstanbul'da olaylı gece

İstanbul'da PKK yandaşları terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının yıl dönümü nedeniyle eylemler yaptı. Silah ve molotofların da kullanıldığı olaylarda 1 polis yaralandı, 59 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da olaylı gece

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'ın 15 Şubat 1999 tarihinde Kenya'da yakalanmasının yıldönümünü bahane eden PKK yandaşları İstanbul'da eylem yaptı.

İstanbul'un farklı bölgelerinde yapılan eylemlerde PKK yandaşları, güvenlik güçlerine silah, havai fişek ve molotoflar ile saldırdı. 1 polisin yaralandığı olaylarda 59 kişi de gözaltına alındı.

Sultangazi'de yolu trafiğe kapatan gruptan polise doğru ateş açıldı. Saldırıdan hafif yaralı olarak kurtulan 1 polis memuru kaldırıldığı hastanede tedavi altına alındı.

Eylemlerin bilançosu ile ilgili açıklama ise İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden geldi. Açıklamada kentin farklı noktalarında yapılan eylemlerde 59 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

Emniyet, yakalanan şahısların üzerinde yapılan aramalarda 5 ruhsatsız tabanca, 2 pompalı tüfek, 110 atıma hazır Molotof, 4'lü havai fişek rampaları, 2 El Yapımı Patlayıcı, 20 torpil ve 21 adet kar maskesi ele geçirildiğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr